Belföld

Orbán Viktor: Kiterjesztjük az szja-mentességet a háromgyermekes anyákra is

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 14. 14:39

A miniszterelnök a Budapesti Demográfiai Csúcson adott hírt erről.

Megígérte Orbán Viktor, hogy a kormány kiterjeszti az szja-mentességet a háromgyermekes anyákra is, számolt be a 24.hu a Budapesti Demográfiai Csúcsról. A lap szerint a miniszterelnök beszédében az európai liberálisok „antropológiai értelemben” vett hekkeléséről, valamint a karbon- és genderkvótákról is beszélt.

„A politika azzal van elfoglalva, hogy miként lehet a karbonkvótákat és a genderkvótákat teljesíteni. Azt mondjuk, nincs jövő, és ez egy önbeteljesítő jóslattá válik. Ezért demográfiai csúcsot rendezni nemhogy jó dolog, kötelesség is” – mondta a miniszterelnök.

Orbán felidézte, hogy bevezették a harminc éven aluli anyák szja-mentességét és a négy gyermeket vállaló édesanyák szja-mentességét. 

Ezt ki fogjuk terjeszteni a háromgyerekes édesanyákra is, várom a pillanatot, amikor a pénzügyminiszter ellankad 

– mondta. Orbán mellett az olasz kormányfő, Giorgia Meloni is felszólalt a konferencián. Az ő győzelméről azt mondta Orbán: „Fantasztikus. Az utolsó pillanatban történt, mi Pesten már azt hittük, nem lesz soha többé hazafias, családszerető kormánya Olaszországnak.”

Arról is beszélt, hogy az európai elit szerinte sületlenségekkel van elfoglalva, példának hozva, hogy „az Európai Parlament megszavazta, hogy a férfiak szülhetnek gyermeket”. A liberálisokat a szovjetekhez hasonlította. Szerinte „a nyugati politikai gondolkodásmódot a liberálisok nemes egyszerűséggel meghekkelték. Meghekkelték antropológiai értelemben, hogy miként gondolkozzunk az emberről, és stratégiai értelemben, hogy miként gondolkozzunk a jövőről.”

Hozzátette: „Vessenek egy pillantást, hogy viszonyulnak a liberálisok a világ nagy problémáihoz? Azt várják, hogy éljenek úgy, hogy minden cselekedetüket egy bekövetkező világvégének rendeljék alá, ahogy Karl Marx is kérte. Vagyis éljünk állandó osztályharcban (…) A politika azzal van elfoglalva, hogy miként lehet a karbonkvótákat és a genderkvótákat teljesíteni. Azt mondjuk, nincs jövő, és ez egy önbeteljesítő jóslattá válik. Ezért demográfiai csúcsot rendezni nemhogy jó dolog, kötelesség is”.

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

#Belföld#orbán viktor#szja#édesanya#demográfia#konferencia#eu#liberális#szovjet

Címlapról ajánljuk