Belföld

Egy fideszes mémoldal posztja miatt áll a bál Csepelen, gyanúba került Németh Szilárd

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 11. 16:06

Egy Borbély Lénárd lejáratására szakosodott oldal posztja miatt nyilvánultak meg sokan. 

A Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete hétfőn közleményben tiltakozott a Borbély Lénárd Csepel Messiása nevű mémoldal egyik posztja ellen, amelyen a polgármester és egy kerekesszékes férfi kézfogását ábrázoló fotó mellé azt írták: „Ma ismét csodát tettem. Azóta már jár az úr, és ehhez elég volt egy szimpla kézfogás”.

Az egyesület az önkormányzat oldalán nyilvánult meg, amit a 24.hu szúrt ki. Azt írták: a fotó egy családi napon készült, amelyet ők rendeztek egy hete. „Valamennyi sorstársunk nevében mélységesen sértőnek és felháborítónak tartjuk szeptember 7-i bejegyzést. Határozottan visszautasítunk minden olyan megnyilvánulást, amely a kerekesszékes emberek és a fogyatékossággal élők emberi méltóságát sérti” – írták.

Az ügyben a lapnak Ábel Attila alpolgármester is megszólalt, aki szerint a mémoldal Németh Szilárd irányítása alatt működik. Emlékeztetnek: Ábel egyike azoknak a politikusoknak, akiket Németh az év elején kiszorított a pártból. Ábel azt mondta:

A Fidesz, mint működtető természetesen nincs feltüntetve az oldalon, de a párt előírásainak megfelelően le van adva a központban úgynevezett szembesítő oldalként, vagyis olyan felületként, ahol a politikai ellenfeleket, például Karácsony Gergely főpolgármestert, Szabó Szabolcs csepeli ellenzéki országgyűlési képviselőt vagy Gyurcsány Ferencet lehet támadni.

Az alpolgármester arról beszélt, hogy Németh helyi fidelitasosokat utasított, hogy hozzák létre az oldalt kizárásuk idején. Németh Szilárd nem nyilatkozott a mémoldal és a poszt ügyében.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#fidesz#mém#facebook#csepel#németh szilárd#borbély lénárd#mozgássérült

Címlapról ajánljuk