Belföld

Dobra veri a telket az állam, csökken a siófoki szabadstrand területe

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 7. 7:34

Dr. Lengyel Róbert független polgármester nemmel voksolt e telekeladásra, de így sem tudta megakadályozni azt.

Egykori telephelyének nagy részét eladja a Bahart Siófokon – erről született döntés a Bahart közgyűlésén. A Vitorlás utcai körforgalomnál lévő telket Siófok városa bérelte a hajózási társaságtól, hogy ingyen parkolhassanak a helyiek és a turisták, vette észre a Siófok.hu hírét a Pénzcentrum.

A helyi lap szerint a szavazáson dr. Lengyel Róbert független polgármester nemmel voksolt e telekeladásra, ami nem akadályozta meg az értékesítésről szóló döntést. 88 százalék volt az igen voksok aránya. A Bahart néhány éve állami többségi tulajdonba került, Siófok részvényhányada ma már csak 10 százaléknyi, a többi tóparti önkormányzat részesedése ennél is jóval kisebb.

A siófokiak és az ide érkező nyaralók érdeke az lett volna, hogy maradjon a parkoló, a Bahart és a többségi tulajdonos állam érdekei azonban mások, ebben a helyzetben ezt csak tudomásul venni tudjuk 

– idézte a lap Lengyel Róbertet, aki hozzátette: az így keletkező nem kis parkolási problémákat nekik kell majd valahogyan megoldaniuk.

A lap szerint nem csak a parkoló szűnik meg, hanem a szabadstrandi terület is csökken: az Ezüstparton egy olyan DRV-ingatlant ver dobra az állami vagyonkezelő, amit eddig a város bérelt és szabadstrandként hasznosított. 

Nyáron a Házon kívül nézte meg, hogyan épül-szépül a sok magánterület a Balaton-parton. Ütemesen halad a Balaton körbeépítése luxusapartmanokkal és kikötőkkel, a szabadstrandok jövője kérdéses:


Nyitóképünk illusztráció. – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

#Belföld#siófok#balaton#eladás#parkoló#szabadstrand

Címlapról ajánljuk