Belföld

Lázár János: Nem vezethet várost egy olyan ember, aki szerint két férfi is nevelhet egy gyereket

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 6. 14:31

A miniszter Horthy Miklós éltetése után ezúttal melegellenes kijelentésekkel hívta fel magára a figyelmet. 

Nem vezetheti Hódmezővásárhelyt egy olyan ember, aki abban a hitben éli az életét, „hogy két férfi nevelhet egy gyereket és két férfire rá lehet bízni egy csecsemőt” – mondta Márki-Zay Péterről, Hódmezővásárhely polgármesteréről Lázár János építési és közlekedési miniszter a Rádió7-ben. 

„És nagyon szeretném, ha nem lenne szerepe, mert ez aggodalommal tölt el a gyerekek jövőjét illetően, hogy ha olyan ember vezeti Hódmezővásárhelyt, akinek az a személyes meggyőződése, hogy két férfire egészséges dolog egy gyereket rábízni. Szerintem ez egy nagyon veszélyes dolog, és szerintem egy ilyen embernek a hódmezővásárhelyi városvezetésben semmi keresnivalója nincs” – fogalmazott.

A miniszter szerint „Hódmezővásárhelynek két problémája van: van egy városvezetés, ami teljesen magára csukta az ajtót, és elzárkózott az országtól. Nincs benne az ország gazdasági, politikai, társadalmi vérkeringésében. Hódmezővásárhelyre valójában úgy tekintenek, mint egy bukott városra és egy bukott városvezetőre. És ezért annak esélye, hogy itt valami előremutató dolog történjen, az lényegében a nullával egyenlő”.

Márki-Zay Péterről azt mondta, hogy szerinte a városvezető kiírta magát a politikából, senki sem szeretne vele együttműködni, ráadásul alkalmatlan is a feladatra. 

Lázár János legutóbb az antiszemita Horthy Miklós éltetésével hívta fel magára a figyelmet, az egykori kormányzóról ugyanis azt mondta, hogy „kivételes államfő, igaz magyar hazafi és hős katona” volt. A jellemzés ellen tiltakozott Frölich Róbert, a Mazsihisz országos főrabbija, valamint David Pressman amerikai nagykövet is. Utóbbi szerint Horthy Miklós bűnrészes volt a magyar zsidó lakosság lemészárlásában.

Nyitókép: Soós Lajos/MTI 

#Belföld#lázár jános#antiszemitizmus#homofób

Címlapról ajánljuk