Belföld

A Mátrában is elfogyott a türelem a hangoskodó motorosokkal szemben – szigorított vizsga és bírság vár rájuk

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 3. 19:42

A motorosok kitiltása helyett itt egyenként büntetik a hangoskodókat.

Visegrádhoz hasonlóan a Mátrában is elfogyott a türelem a túl hangosan közlekedő motorosokkal szemben. Azonban míg az előbbi helyen egy az egyben kitiltották őket egy útszakaszról, utóbbinál úgynevezett közeltéri mérés alapján szigorított műszaki vizsgálatra küldik a túl hangos, azaz a gyári helyett a közútra vonatkozó előírásoknál hangosabb sportkipufogóval szerelt motorokat. Sőt, még meg is büntetik őket.

A hegylako.hu arról számolt be, hogy évek óta megy errefelé a decibelmérés, de eddig „inkább jóindulatúan figyelmeztették azokat, akik már alapjáraton is túllépték a megengedett hangerőt. Szóval ideje visszatenni a gyári dobot (azaz a kipufogódobot), ha a Mátrába indulsz”.  

A lap olvasója, akit megbüntettek, azt írta: „Ha már a visegrádi témánál mindenki azt kérte, hogy legyen inkább decibelmérés, mint tiltás, hát tessék. Most mérték a decibelt, kapták is a feljelentéseket sorba”.

Korábban az RTL Híradó is beszámolt arról, hogy Visegrád önkormányzata kitiltotta a motorosokat a Fellegvárhoz vezető Panoráma útról. Ez a motorosok egyik kedvenc kirándulóhelye az országban, de egy júniusi helyi rendelet miatt március és november között nem hajthatnak be, mert az önkormányzat szerint versenypályának használják azt az utat.


Nyitókép: Közeltéri decibelmérés a Mátrában. Fotó: police.hu

#Belföld#mátra#motoros#bírság#mérés#visegrád

Címlapról ajánljuk