Belföld

Megint beteg a tankerületi vezető, ismét halasztják a kirúgott tanárok tárgyalását

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 2. 12:12

A Tanítanék Mozgalom mindezt időhúzásnak, a kirúgott tanárokkal szembeni cinizmus megnyilvánulásának tartja.

A 24.hu a Tanítanék Mozgalom közleményére hivatkozva azt írja, hogy ismét halasztják Törley Katalin és a Kölcsey Gimnázium kirúgott tanárainak tárgyalását. Marosi Beatrix, a tankerület vezetője arról tájékoztatott, hogy gyengélkedik, ezért nem fog megjelenni a meghallgatáson. Az előző tárgyalási időpontot, ami június 14-re volt kitűzve, hasonló indok miatt tették át szeptember 7-ére. A mostani halasztás miatt az ügy tovább csúszik.

A munkaügyi per ugyan még csak a perfelvételi szakaszban tart, de az újabb halasztással az alperes Marosi meghallgatása így is csak egy hónappal az általa elrendelt kirúgások egy éves évfordulója után tud majd megtörténni

– írja közleményében a Tanítanék Mozgalom. Megjegyzik: mindezt időhúzásnak, a kirúgott tanárokkal szembeni cinizmus megnyilvánulásának tartják. Szerintük Marosi Beatrixnak is felelősséget kellene vállalnia a döntéseiért, melynek első alapvető lépése, hogy ha perbe fogják az igazságtalan kirúgások miatt, akkor megjelenik a bírósági tárgyaláson és nem hátráltatja az eljárást.

Törley Katalinnal korábban az RTL Híradója is készített anyagot:

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#tanítanék#kirúgott#tanár#betegség#tárgyalás#tankerületi vezető

Címlapról ajánljuk