Belföld

Momentum: „Sunyi módon, levélben” rúgták ki a párt csepeli polgármesterjelöltjét

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 29. 11:05

Kirúgták tanári állásából Dukán András Ferencet, a Momentum oktatáspolitikusát, középiskolai tanárt.

„Sunyi módon, levélben” rúgta ki tanári állásából Marosi Beatrix tankerületi vezető Dukán András Ferencet, a Momentum oktatáspolitikusát, középiskolai tanárt – közölte a Momentum. 

A párt csepeli polgármesterjelöltje korábban azzal került be a hírekbe, hogy december elseje óta nem tartja meg az óráit, így tiltakozva az ellen, hogy igazságtalanul bocsájtották el a kollégáit. A polgármesterjelölt októberben nyilvánosan ígéretet tett több kollégájával, hogy amennyiben valakit elbocsájtanak, azonnal munkabeszüntetésbe kezdenek. Többek azóta felmondtak, esetleg a tiltakozás más módjait választották, és Dukán volt az utolsó, aki még kitartott – olvasható a Momentum közleményében. 

A párt közlése szerint Dukán az elmúlt félévben többször kereste Marosit, azonban válasz helyett a tankerületi vezető kirúgta őt. A férfit a Momentum közlése szerint  mint vállalkozót is támadják: Borbély Lénárd, csepeli polgármester megmozgatva még meglévő fideszes kapcsolatait, lejáratást indított ellene.

Nyitókép: Dukán András Ferenc, a Momentum politikusa beszél az új pedagóguséletpálya-törvény elleni tüntetésen a Kossuth téren, a Parlament előtt 2023. június 16-án. – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

 

#Belföld#momentum#csepel#polgármester-jelölt#dukán andrás ferenc

Címlapról ajánljuk