Belföld

Hollik vs. Bedő: Az ellenzék egy metrón szellentő férfi, Orbán Viktor pedig a Wish-ről rendelt Kazinczy

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 26. 18:11

Parázs vita alakult ki a Fidesz kommunikációs igazgatója és a Momentum képviselője között.

A Tranzit nevű kormányközeli politikai fesztiválon vitatkozott Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, valamint Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője, írta meg az Index. Előbbi szerint az ellenzék olyan, mint egy metrón szellentő férfi, utóbbi szerint pedig Orbán Viktor egy Wish-ről rendelt Kazinczy.

Bedő azt mondta az elmúlt 13 évről, hogy „van nekünk egy kormányunk, ráadásul kétharmada van, szinte korlátlan hatalommal rendelkezik. Minden lehetősége, eszköze megvolt arra, hogy csodát teremtsen. Ehhez képest tizenhárom év után ott tartunk, hogy sereghajtók vagyunk az EU-ban, nálunk vannak a legmagasabb inflációs adatok. Negyedik negyedévben van recesszióban az ország. Csökkennek a reálbérek az országban. Olyan rossz a helyzet, hogy a miniszterelnök új szavakat kénytelen kitalálni, mint valami Wish-ről rendelt Kazinczy, pozitív nullát szeretne elérni”.

Hollik István szerint viszont „2010-ben, amikor a polgári nemzeti oldal megkapta a kormányzás lehetőségét, Magyarországot csődbe vitte a Momentum legfőbb szövetségese, Gyurcsány Ferenc. Az volt a célunk, hogy erős, magabíró, munkaalapú országot hozzunk létre. Voltak nehezítő körülmények, de ehhez a célhoz közelebb kerültünk. Jól haladtunk, a magyar emberek büszkék lehetnek arra a teljesítményre, amit az előző tizenhárom évben elértünk”.

Bedő szerint viszont már nem igazán érdemes a 2010 előtti időszakot emlegetni, hiszen Hollik politikai alakulata „tizenhárom éve vannak kormányon, minden létező intézményt megszálltak, amit meg tudtak”. Arról is beszélt: Hollik István „azt mondja, hogy Donáth Anna és Cseh Katalin azért lobbiznak, hogy az uniós pénzek ne jöjjenek haza, ezzel szemben az igazság az, hogy már hazahoztak 1,4 milliárd forintot magyar civil szervezeteknek, amire közvetlenül pályázhatnak”.

Hollik viszont annak örülne, „ha Donáth Anna és Cseh Katalin azért dolgozna, hogy a pedagógusok megkaphassák a béremelésüket, és a kkv-k is megkapják a forrásokat, és nem azon dolgoznának, hogy álcivil szervezetek jussanak forrásokhoz”. Amikor Bedő azt mondta, hogy a Momentum nem tud a Márki-Zay Péter kampányához érkezett külföldi forrásokról, Hollik így kontrázott:

Lehet, kicsit durva a hasonlat, de a metrón szellentő férfi jut eszembe, aki elszellentette magát, és fintorgó arccal körbenézve keresi a tettest. Pont ezt csinálják.
 

Nyitókép: MTI / Bodnár Boglárka

#Belföld#ellenzék#orbán viktor#momentum#hollik istván#tranzit#vita#fidesz#metró#szellentés

Címlapról ajánljuk