Belföld

Szexista megjegyzés hallatszott be Szijjártó élő videójába

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 19. 21:56

Szijjártó stábja élőben közvetítette a magyar-üzbég miniszteri csúcs sajtótájékoztatóját, amikor valaki szexista megjegyzést tett a színpadon álló, minisztereket köszöntő lányra. 

„De megbasznám…. Baszottul” – mondta egy férfi azon videón, amit Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter stábja töltött fel szombaton a Facebookra, szúrta ki a Telex.

Mint írja a lap, a tárca éppen a magyar-üzbég miniszteri csúcs sajtótájékoztatóját közvetítette élőben, majd később közzé is tett egy, az eseményről készült felvételt. A videó 28. másodpercénél hallható a fenti szexista kijelentés, amit 

akkor mondott valaki a közönség soraiból, amikor felment a színpadra a minisztereket felkonferáló lány.

A lap szerint Szijjártó stábja nem szándékosan osztotta meg a kollégájukat megalázó részletet, viszont egy jó darabig nem is vették észre, ugyanis nagyjából 5 órába telt, mire feltehetően a visszajelzések hatására, utólagos vágással eltávolították azt a videó elejéről. A Telex ugyanakkor lementette az ominózus részletet, amit meg is osztottak.

Egyelőre nem tudni, hogy sajtómunkás vagy minisztériumi dolgozó tette az igencsak szexista megjegyzést. Paczolai Máté külügyi szóvivő a lapnak mindenesetre azt állította, hogy „a sajtótájékoztatóra meghívott sajtómunkások beszéltek egymás között bunkóságokat”. A lap szerint egyébként csak a Magyar Távirati Iroda (MTI) és az M1 tévécsatorna közölt saját anyagot a magyar-üzbég csúcsról.

Nyitókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalában fogadja Laziz Kudratov üzbég ipari és kereskedelmi minisztert 2023. augusztus 19-én. Kovács Attila / MTI

 

#Belföld#külgazdasági és külügyminisztérium#sajtótájékoztató#szexista megjegyzés

Címlapról ajánljuk