Belföld

Valaki felfestette a rakpartra, hogy „lőjjétek le Orbánt”, nyomoz a rendőrség

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 18. 17:15

Csúszott némi helyesírási hiba a firkába.

Orbán Viktor-ellenes falfirka jelent meg péntek reggelre a pesti Jane Haining rakparton, a Vigadó mellett – jelezte a hvg.hu olvasója

A hírhez egy fotót is mellékelt, melyen jól látszik, hogy valaki – helyesírási hibával – azt írta a kettes villamos sínpárja alá: „Lőjjétek le Orbánt”.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a lap kérdésére elmondta, hogy péntek reggel fél 9-kor kapták a bejelentést, amely alapján helyszíni szemlét tartottak. Az V. kerületi rendőrkapitányság rongálás gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Korábban is volt már rá példa, hogy Orbánt szidalmazták a falfirkákon. A Margit híd lábára először 2015-ben került fel az „Orbán egy geci” felirat, amit szinte azonnal lemostak. Később valaki rovásírással festette fel ugyanoda a híres-hírhedt mondatot, de azt is eltávolították. Ezek után a Braille-írás jeleivel fújták fel ugyanezt a szöveget, de azután, hogy a 444 felfedte, mit jelentenek a pontok, azt is lemosták.

Az RTL Híradó akkoriban megkérdezte az FKF-et, hogy mi alapján döntenek a feliratok eltüntetésének sürgősségéről, mire a Fővárosi Közterület-fenntartó azt írta,

elsőbbséget élveznek a szélsőséges politikai tartalmú, vagy közízlést sértő falfirkák.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI

#Belföld#rakpart#felirat#orbán viktor#rendőrség#nyomozás

Címlapról ajánljuk