Belföld

Kitüntette Novák Katalin a Kitörés Emléktúra szervezőit

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 18. 21:13

A Hazajáró Egylet két vezetője, Moys Zoltán és Kenyeres Oszkár is kapott állami kitüntetést.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatát adományozta augusztus 20-a alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök Moys Zoltánnak, a Kitörés Emléktúrák egyik szervezőjének – írja a Gulyáságyú Média.

Az állami kitüntetést Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére adta az államfő.

Az 1945. február 11-i budai várbeli kitörés emlékére szervezett túrát, és melyeken sokan német SS vagy Wehrmacht egyenruhákban vesznek részt a Hazajáró Egylet honlapján keresztül lehet jelentkezni. Mint a mostani kitüntetés adományozói is kiemelték, Moys Zoltán a Hazajáró Egylet alapító elnöke – írják a cikkben.

Az indoklás szerint „a Kárpát-medence természeti és kulturális értékei mellett a helyi magyarság mindennapjait bemutató, a természetjárást népszerűsítő tevékenysége, különösen a »Hazajáró« című műsor készítése során végzett színvonalas és odaadó munkája elismeréseként” adták a kitüntetést.

Nem csak Moys kapott lovagkeresztet, a Hazajáró Egylet másik vezetője, Kenyeres Oszkár is ki lett tüntetve.

Moys Zoltán egyesülete állami pénzt is kapott nemrég, Hazajáró Egylet 70 millió forint vissza nem térítendő állami turisztikai támogatásban részesült, egy „bakancsos turistaház” létesítésére.

Nyitókép: Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a Stipendium Peregrinum ösztöndíjak átadásán a Sándor-palotában 2023. augusztus 15-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd.

#Belföld#kitörés napja#emléktúra#novák katalin#lovagkereszt#kitüntetés

Címlapról ajánljuk