Belföld

Meghekkeltek egy Igazságügyi Minisztériumhoz tartozó kormányzati weboldalt

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 11. 10:48

Feltörték az az Igazságügyi Minisztériumhoz tartozó fogyasztóvédelmi portál egyik aloldalát, a Jogsértést elkövető webáruházak adatbázisát, a hekker egy román zászlót és egy üzenetet tett ki az oldalra. 

Péntek reggelre valaki feltörte az Igazságügyi Minisztériumhoz tartozó fogyasztóvédelmi portál egyik aloldalát, a Jogsértést elkövető webáruházak adatbázisát – tudta meg a Telex.

A lap képernyőmentést készített a hekker üzenetéről, amelyet a linkre kattintva lehetett elolvasni egy darabig, de azóta már eltűnt az oldalról, és csak egy hibaüzenet fogadja a látogatókat. A vélhetően hekker a következőt üzente:

sziasztok barataim es nem barataim. lenishun ujra lecsapott mos pedig ejen a csodas oldalon! :DDDD Cool szarvas zoltan fejere miert esett ra szekreny mostan? eljen telex.hu tesverek.

A szöveg mellé egy fényképet és egy román zászlót mellékelt a feltörő, illetve egy letölthető adatbázisfájt. Mint írják, a Google által mentett verzió szerint a kormányzati oldal csütörtök kora este még rendben működött, a feltört verziót pedig az internet digitális archívuma, a Wayback Machine is megörökítette.

 A lap az Igazságügyi Minisztériumnak is beszámolt az esetről. A Telex emlékeztet: a mostani egy úgynevezett „defacement” típusú támadás, amelynél csak azért törnek fel egy weboldalt, hogy megváltoztassák a tartalmát, jelen esetben például üzeneteket írjanak ki rá. A tárca egyelőre nem reagált a lap megkeresésére.

Nyitókép: Wayback Machine

#Belföld#hekkertámadás#igazságügyi minisztérium#fogyasztóvédelem#weboldal#feltörés

Címlapról ajánljuk