Belföld

A legpesszimistábbak között vannak a magyarok, de nem az infláció miatt

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 4. 10:17

Globálisan csak az argentinok és a peruiak borúlátóbbak.

A magyarok infláció miatti aggodalma csökkenni látszik, de ettől függetlenül még nem érezzük úgy, hogy jó irányba haladna az ország, akár általános, akár gazdasági értelemben – írta a 24.hu az Ipsos havonta megjelenő kutatása alapján, amelyben azt vizsgálják, hogy mi aggasztja az embereket.

Áprilisban a magyarok 80 százaléka szerint mentek rossz irányba a dolgok az országban, ezzel Franciaországgal és Lengyelországgal voltunk egy szinten. Májusban 81 százalék volt az elégedetlenek aránya, júniusban 79 százalék, míg júliusra 83 százalékra emelkedett. A franciák hasonlóan pesszimisták maradtak, Lengyelországban viszont 73 százalékra csökkent azok aránya, akik rossznak látják a helyzetet.

Magyarország a júliusi kutatás alapján a legpesszimistább országok között van, globálisan csak az argentinok és a peruiak borúlátóbbak.

A vizsgált területek közül a felmérésben részt vevő országokban az infláció miatt aggódtak a legtöbben júliusban. Az európai országok közül Lengyelországban 59 százalékos volt az aggódók aránya, míg Magyarországon 44 százalékos (februárban még 58 százalékos volt), miközben a magyar infláció 2022 ősze óta a legmagasabb az Európai Unióban és jóval mérsékeltebb ütemben csökken, mint más országokban.


Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#felmérés#ipsos#Gazdaság#infláció

Címlapról ajánljuk