Belföld

13 milliárdért eladó Szíjj László luxusjachtja, a legendás Lady MRD utódja

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 3. 21:11

Valószínűleg nem kenyérre kell az ára.

Gazdát cserélnek Szíjj László kormányközeli vállalkozó hajója, a Seagull MRD nevű luxusjacht, írja az Átlátszó. A lap szerint a hónapok óta Rijekában horgonyozó Seagull RMD-t 32,9 millió euróért, azaz mai árfolyamon majdnem 13 milliárd forintért hirdetik. Ezen a hajón fordultak meg korábban a Mészáros-gyerekek, Jászai Gellért és Barna Zsolt is. 

A lap szerint nem valószínű, hogy Szíjj azért válik meg a jachtoktól, mert anyagi gondjai vannak, már csak azért sem, mert cége, a Duna Aszfalt Zrt. 214 milliárd forintos forgalmat bonyolított tavaly. 


Sokáig hirdették 14,9 millió euróért (kb. 5,6 milliárd forintért) Szíjj előző hajóját, a Lady MRD-ot, amin Szijjártó Péter külügyminiszter is megfordult. Végül a 2022-es nyári szezon után sikerült eladni.

Szijjártó legendás jachtozásának évfordulójáról mi is beszámoltunk: Éppen három éve derült ki, hogy egy kormányközeli vállalkozó, Szíjj László a végső tulajdonosa annak a máltai offshore cégnek, az L&L Charter Ltd-nek, amely a Lady MRD nevű luxusjachtot birtokolja. (Ugyanezé a cégé a Seagull MRD is.) A 42 méter hosszú hajó fedélzetén lefotózták már Mészáros Lőrincet, Homolya Róbert akkori MÁV-elnököt és Szijjártó Péter külügyminisztert is. 


Nyitókép: a Seagull MRD

#Belföld#JACHT#szíjj lászló#szijjártó péter#mészáros lőrinc#eladás

Címlapról ajánljuk