Belföld

Szent János kórház: A csatornából mászhatott fel a patkány

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. július 28. 17:49

A dolgozói öltözőben lefényképezett patkány egyedi eset, közölte az Észak-budai Szent János Centrumkórház kommunikációs vezetője.

Péntek délelőtt a naphire.hu értesülése alapján az rtl.hu is beszámolt róla, hogy patkányt láttak és fotóztak a Szent János Kórház szülészeti nőgyógyászati osztályán. 

A kórház a lapnak azt mondta, hogy tudnak a problémáról, és azt jelezték is a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak (KEF), ami július elsején vett át az intézmény műszaki üzemeltetési feladatait, és hogy a KEF a helyszíni szemlét követően megtette a szükséges intézkedéseket.

Észak-budai Szent János Centrumkórház pénteken külön közleményt adott ki az MTI-nek. Ebben Sebők-Tóth Kata kommunikációs vezető azt írta, hogy egyedi esetről van szó:

valószínűleg a csatornából mászott fel az Észak-budai Szent János Centrumkórház Diós árok telephelyén az öltözőbe egy rágcsáló, amelyet az intézmény dolgozói vettek észre. A rágcsálót eltávolították, a kórházban máshol nem találtak jelenlétére utaló nyomokat.

A közlemény szerint az intézmény dolgozói egy öltözőben látták a rágcsálót, és „a legrövidebb időn belül az erre rendszeresített sürgősségi telefonszámon értesítették a kórház műszaki üzemeltetését végző cég műszaki ügyeletesét. Egy rágcsálóirtó szakember ezután sürgőséggel rágcsálócsapdát helyezett ki”.

Egyéb fertőzésre utaló nyomokat a szakember nem állapított meg, közölte a kommunikációs vezető, hozzátéve, hogy az elmúlt időszakban más osztályról rágcsálók jelenlétére utaló jelzést vagy bejelentést sem a kórház higiéniai osztálya, sem az ellátási csoport nem kapott. A takarítók az eset után többször is fertőtlenítő takarítást végeztek az öltözőhelyiségekben, azóta a dolgozók nem láttak sem az öltözőben, sem az épület más részében rágcsálót.

Nyitókép (illusztráció): "Rats in a jar" by liftarn is licensed under CC BY-SA 2.0 .

 

#Belföld#patkány#szent jános kórház#kef#jános kórház#rágcsáló

Címlapról ajánljuk