Belföld

Kozso nem adta fel, hogy delfineket telepítsen a Balatonhoz

rtl.hurtl.hu

2023. július 21. 18:42

Kozso töretlenül küzd azért, hogy delfineket telepítsen a Balatonhoz, és állítása szerint már partnereket is talált régi álma megvalósításához.

„Jelenleg nagyon sok projekten dolgozom, többek között azon, hogy édesvízi delfineket telepítsek a Balatonhoz egy akváriumba, ami már több mint 20 éve nagy álmom” – számolt be a sokakat megbotránkoztató tervéről Kozso a Blikknek.

A lapnak a zenész-producer elárulta, hogy régi álma válna valóra, ha delfinek élhetnének a magyar tengernél. Az egykori Szomorú Szamuráj nemrég Monacoban járt, ahol kedvesével meg is simogatott pár delfint, és állítása szerint „nagyon közeli kapcsolatot” ápol velük.

Töretlenül küzdök azért, hogy ez megvalósulhasson és úgy tűnik, hamarosan beérik a munkám gyümölcse, számtalan olyan embert találtam, akik partnerek abban, hogy ezek a csodálatos emlősök a Balatonnál élhessenek

– árulta el Kozso.

A folyami (édesvízi) delfinek egyébként kritikusan veszélyeztetettek, több fajt a kihalás veszélye fenyegeti, így vélhetően kicsi az esélye annak, hogy bárki fogságban tarthasson akár egyetlen példányt is.

Nyitókép: RTL Reggeli

 

#Belföld#kozso#balaton#delfin

Címlapról ajánljuk