Belföld

Leálltak a műtők a Honvédkórházban, mert meghibásodott a klíma

rtl.hurtl.hu

2023. július 16. 15:09

A legnagyobb melegben mondta fel a szolgálatot a Honvédkórház klímája.

Meghibásodott a klíma az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház II-es telephelyén, ezért az egész műtőblokk leállt, és át kellett tervezni az operációkat, írja a Magyar Hang. A meghibásodás a hét elején történt.

Az intézmény vezetése az azonnali bezárás és a soron kívüli karbantartás mellett döntött, hogy minél előbb visszaállhasson minden a szokásos kerékvágásba. A Podmaniczky utcai II-es telephelyen egyebek mellett sebészet, gasztroenterológia, belgyógyászat, szülészet, intenzív és koraszülött intenzív osztály is üzemel.

A lapnak a kórház is megerősítette a meghibásodást. Azt írták: „A fellépő hiba következtében az elektív (tervezett) műtéteket kellett áttervezni az I-es, illetve II-es telephelyen megosztva, az akut eseteket más műtőkbe áthelyezve végezték a szakemberek. Emiatt nem kellett bezárni osztályt”.

A lap azt írja, hogy korábban is voltak gondok a hazai kórházak klímáival: a Semmelweis egyik klinikáján egy ponton negyven fokos hőség volt. Hazánkban az intézmények 92 százaléka rendelkezik ugyan klímaberendezéssel, ám több mint 40 milliárd forintot kellene ezekre fordítani, mivel elavultak.

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

#Belföld#honvédkórház#klíma#hiba#hőség#műtét

Címlapról ajánljuk