Belföld

Baranyi Krisztina is megszólalt a szivárványos pad ügyében

rtl.hurtl.hu

2023. július 11. 19:08

Baranyi Krisztina szerint ha a Fradi-ultrák megkeresik, hogy zöld-fehérre szeretnének festeni egy padot, akkor szívesen segít nekik. A ferencvárosi polgármester azt is elárulta, hogy a szivárványos pad megrongálásának ügyében nyomozás indult. 

„Ha megkeresnének minket azzal, hogy a Ferencvárosi Torna Club színeit szeretnék egy padra ráfesteni, akkor mi nemcsak támogatnánk és engedélyeznénk ezt, hanem még segítenénk is nekik abban, hogy egy kicsit igényesebben sikerüljön megvalósítani a tervüket” – így kommentálta Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester a IX. kerületi padháborút a Telexnek.

Mint arról mi is beszámoltunk, kisebb padháború alakult ki a fővárosi IX. kerületben, miután az Amnesty International Magyarország szivárványszínűre festett egy padot, amire a „nyitott, szabad, boldog” szavakat írták rá. Ezen pedig annyira felbőszült a fradista Aryan Greens, magyarul árja zöldek nevű csoport, hogy megrongálták a padot.

Ám vasárnap este az Amnesty újra lefestette a köztéri ülőalkalmatosságot, mire megjelent a kormánypárti Vadhajtások nevű honlap aktivistája, Bede Zsolt a kisfiával, aki megdobálta az egyik, festést támogató önkéntest. Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester aztán kedd reggel közölte, hogy két csuklyás úriember megint zöld-fehérre festette a padot, az előtte lévő térkőre pedig „Stop LMBTQ” feliratot írtak. Baranyi most a lapnak elárulta, hogy

a rendőrség a két esetet összevonva kezdett nyomozni. Kedd délelőtt néhány egyenruhás a helyszínre érkezett, és bár az elkövetők csuklyát és maszkot viseltek, szerinte a kamerafelvételek alapján jó eséllyel megtalálják majd őket.

Baranyi ugyanakkor azt is elárulta, hogy nem egészen ért egyet az Amnesty reakciójával.

Őszintén szólva én a magam részéről nem akartam feljelentést tenni, és valószínűleg nem is tettem volna. De ez az eljárás már megindult

– fogalmazott a ferencvárosi polgármester.

Hozzátette: jobb lett volna, ha a Fradi-ultrák engedélyezett körülmények között fejezik ki az ellenvéleményüket, és nem a padfestés eszközét választják, ettől függetlenül ő mindezt a véleménynyilvánítás részének tartja – mint ahogyan az Amnesty szivárványos festését is.

Nyitókép: Amnesty International Facebook-oldala

 

#Belföld#amnesty international#fradi#ultrák#szivárványszínű pad#baranyi krisztina

Címlapról ajánljuk