Belföld

Kedden egész napos tüntetés lesz a parlament előtt a státusztörvény megszavazása ellen

rtl.hurtl.hu

2023. július 2. 16:58

Már reggel fél nyolctól lehet tiltakozni kedden a státusztörvény ellen a Kossuth téren.

Egész napos tüntetést szervez keddre a Kossuth térre az Egységes Diákfront és az aHang a státusztörvény ellen – szúrta aki a 24.hu.

A Legyünk mi a változás! című demonstráció napján fog szavazni a parlament a státusztörvényről. A gyülekező 7 óra 30 perctől lesz, 11 órától pedig élőben közvetítik a szavazást is. 13 órától „alternatív közösségi programokkal készülnek”, az eseményzáró pedig 19 órától 21 óráig tart.

Az aHang egyébként azt írja a közösségi oldalán, nem számítanak nagy meglepetésre, szerintük simán meg fogják szavazni a törvényt.

Június 16-án délután 4-kor kezdődött és szombat délelőtt 9 óra 36 perckor fejeződött be a parlamenti vita a státusztörvényről, ami ellen tüntetést is tartottak a Kossuth téren. A tüntetésen több ezren vettek részt.

A státusztörvény lényege, hogy a kormány köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyt vezetne be a pedagógusok számára a megszüntetni kívánt közalkalmazotti jogviszony helyett. Simkó Edit, a tanársztrájk ismert arca a tüntetésen arról beszélt, hogy a törvénynek semmi egyéb értelme nincs, minthogy megtörje a pedagógusok gerincét.

A tanárszakszervezet szerint valódi indoklás nélkül utasította el a Belügyminisztérium a státusztörvényről szóló társadalmi egyeztetésre érkező észrevételek nagy részét:


Nyitókép: Váczi Andrea / rtl.hu

#Belföld#státusztörvény#szavazás#oktatás#pedagógusok#ahang#egységes diákfront#tüntetés#demonstráció

Címlapról ajánljuk