Belföld

Fót polgármestere Gulyás Gergely kritikájáról: Nem érdekel, hogy mit beszél

rtl.hurtl.hu

2023. június 30. 13:19

Vass György mégis megkaphatja hatmilliós jutalmát, és most már nem mondja azt, hogy „jajj, nekem nem kell”. 

Mégiscsak megkaphatja hatmillió forintos éves jutalmát Fót polgármestere. Vass Györgynek először tavaly novemberben akarta odaítélni a város képviselőtestületet az összeget, de akkor az eset olyan nagy vihart kavart, hogy még Gulyás Gergely is megszólalt az üggyel kapcsolatban, aki egy kormányinfón azt mondta, hogy nem tartja méltányosnak az összeget.

Tavaly novemberben Vass György még levetette a napirendről a hatmilliós jutalmáról szóló előterjesztést. Akkor Gulyás Gergely kritikájára még úgy reagált, hogy „nézze, az ilyesmi az embert elgondolkodtatja”, hozzátéve, hogy „alszom erre egyet”.

Kialudta magát

Vass György most már egészen másként fogalmazott. A Magyar Narancs kérdésére válaszolva kijelentette:

Az, hogy a miniszter mit beszél, engem nem érdekel. Azon egyszerű oknál fogva, mert nem ezt kellett volna mondania. Azt kellett volna mondania, hogy a képviselő-testület dönt ebben a témában.

A fóti polgármester közölte: ha a testület felajánlja neki a jutalmat, akkor nem fog „aszkétaként felállni”, hogy „jajj, nekem nem kell”, hozzátéve, hogy annak „jó része úgy is fel lesz ajánlva”.

Vass György kiemelte, hogy tavaly év végén 4,1 milliárd forint plusszal fordult a város, és tavaly a polgármesteri hivatal munkatársai és az intézményvezetők is kéthavi jutalmat kaptak. Vass György hozzátette:

Nem tartja furcsának, hogy mindenki kap jutalmat, a polgármester pedig egy buznyákot sem érdemel meg?

A rossz gazdasági helyzetre való célozgatásokkal kapcsolatban pedig közölte, hogy „mindenhonnan azt hallja”, hogy milyen jól megy a gazdaság, milyen jól mennek a beruházások, árcsökkentések vannak a boltokban.

Én ezt hallom, legalábbis hozzám ez jut el. Most mi a helyzet, most mi van akkor?”

A képviselőtestület a jövő héten szavaz a polgármester jutalmáról. 

Nyitókép: Vass György, Fót polgármestere beszél Közép-Kelet-Európa legnagyobb virtuális technológiával dolgozó filmstúdiója alapkövének ünnepélyes letételén Fóton 2023. május 11-én. – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

 

#Belföld#fót#polgármester#jutalom#vass györgy#gulyás gergely

Címlapról ajánljuk