Belföld

Az amerikai nagykövet szerint ezekben az időkben szükség van egy kis rock'n'rollra

rtl.hurtl.hu

2023. június 30. 20:55

Az amerikai nagykövet, David Pressman arról beszélt, békét szeretne, de ez csak akkor valósulhat meg, ha a háborús agresszor Oroszország kivonul Ukrajnából. 

„A popzene gyakran azt sugallja, hogy minden rendben van. A rockzene viszont azt mondja, hogy nem, nincs rendben, de lehet változtatni rajta. Azt hiszem, ezekben az időkben szükség van egy kis rock’n'rollra, mivel nincs minden rendben itt a régióban, a világban és a családunkban. De ahogyan azt egy családban is szokás: nem adjuk fel, nem várakozunk tétlenül, nem várjuk, hogy a dolgok maguktól eltűnjenek”.

Ezekkel a szavakkal indította beszédét David Pressman, az Egyesült Államok amerikai nagykövete az amerikai függetlenség napja alkalmából rendezett fogadáson péntek este, írja a Telex. A nagykövet üzent azoknak is, akik „háborúpártisággal” vádolják őt: „Az európai történelem egy egyedülállóan sorsdöntő pillanatában vagyunk, amikor Oroszország folytatja brutális agressziós háborúját Ukrajna ellen. Ilyenkor nincs helye a barátokkal folytatott politikai háborúknak. Valódi háború fenyegeti ugyanis azt a világrendet, amelynek védelmén a NATO oly sokáig dolgozott”.

Azt akarjuk, hogy ez a háború véget érjen. Békét akarunk. De ez csak akkor történik meg, ha az oroszok felhagynak az egyoldalú agresszióval és hazamennek

– mondta az eseményen, amelyen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is. Korábban arról adtunk hírt, hogy Pressman a Pride megnyitóján arról beszélt: az országban nem újdonság a gyűlöletkeltés, és az emberek hergelése szavazatokért cserébe. A kormány válaszul háborúpártinak nevezte a nagykövetet, aki viszont a beszédében egyáltalán nem említette a háborút.

Nyitókép: MTI / Kovács Attila

#Belföld#david pressman#függetlenség#nap#beszéd#háború#rock

Címlapról ajánljuk