Belföld

Varga Judit lemond

rtl.hurtl.hu

2023. június 28. 7:31

Az igazságügyi miniszter a Magyar Nemzetben jelentette be, hogy július 31-ével távozik.

Lemond Varga Judit – közölte maga az igazságügyi miniszter a Magyar Nemzettel. A kormánypárti lap hozta tegnap, azaz kedden azt az értesülést is, hogy Varga lesz a Fidesz EP-listavezetője a jövő évi választásokon.

Ezt most a miniszter nem erősítette meg, mert állítása szerint erről a Fidesz-elnökség fog dönteni, de úgy fogalmazott, hogy a 2024-ben esedékes választás után az Európai Parlamentben szeretné a magyar emberek érdekeit képviselni, és aktívan részt vesz a kampányban. Varga Judit konzervatív fordulatot remél Európában, azért is fog tevékenykedni. Azért mond le, hogy ezt teljes erőbedobással tehesse.

Egész pontosan így fogalmazott:

A 2024-es EP-választásnak most nagyon nagy a tétje: konzervatív fordulatot kell elérni az európai intézményekben, és ebben szeretnék aktív szerepet vállalni. Ez a feladat viszont, ahogyan miniszteri teendőim is, egész embert kíván, ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével. Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni. 

Varga Judit a kampányról szólva azt mondta, „érdemes őszinte és egyszerű jelszavakat a zászlónkra tűzni, mint például: No migration, no gender, no war!, ahogy a CPAC-n a miniszterelnök fogalmazott”. 

Hozzátette: ő is olvasott olyan felméréseket, amelyek szerint nem jön össze a jobboldali fordulat az unióban, de szerinte új helyzetet hoz, hogy Európában jövő ilyenkor öt igazi konzervatív családhoz tartozó miniszterelnök is lehet.

Az RTL Híradó összeszedte Varga Judit legemlékezetesebb pillanatait:


Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

#Belföld#varga judit#orbán-kormány#lemondás#európai parlament#európai unió#fidesz#ep-választás#konzervatívok

Címlapról ajánljuk