Belföld

Házkutatás volt az újpesti médiacégnél, a rendőrség hűtlen kezelés miatt nyomoz

rtl.hurtl.hu

2023. június 28. 20:08

A 2019-es önkormányzati választás után az újpesti médiacégen keresztül a Glokalis Kft.-t bízták meg marketingtartalmak készítésével, ám ezek többsége a gyanú szerint sosem készült el. A BRFK hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen indított eljárást. 

A hétvégén házkutatást tartottak a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói az újpesti önkormányzat médiacégénél – erősítette meg a 24.hu-nak Ungi Veronika, az Újpesti Sajtó Kft. jelenlegi ügyvezetője.

Ungi Veronika a lapnak elmondta, hogy rendőrök azért kopogtattak be a cégnél, mert „az előző ügyvezetés alatt készült audiovizuális tartalmakat és az azokhoz kapcsolódó dokumentációkat” keresték. Az ügyvezető hozzátette: a cég munkatársai átadták a rendőröknek a keresett anyagokat.

Mint írják, a BRFK Szabó Balázs független, volt jobbikos önkormányzati képviselő feljelentése nyomán rendelt el nyomozást Déri Tibor 119 imázsvideója ügyében. Az újpesti polgármestert a Momentum színeiben választották meg, ám azóta a DK fővárosi frakciójához igazolt.

Szabó a 2019 novembere és 2021 júliusa közötti gyanús pénzkifizetések miatt tett feljelentést idén májusban, amely ügyet a Fidesz is többször szóvá tette, és egy Mi Hazánkhoz köthető portál szerint régóta feszültségforrást jelentenek a hatpárti ellenzéki koalíción belül. A képviselő állítja, bűncselekmény történt: a 2019-es önkormányzati választás után az újpesti médiacégen keresztül a Glokalis Kft.-t bízták meg marketingtartalmak készítésével,

a cégnek havi hét anyagot kellett legyártania nettó 180 ezer forintért, ám ezek többsége a gyanú szerint sosem készült el.

Szabó szerint azért ez a cég kapta a megbízást, mert az Soós Edvinhez köthető, aki korábban Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelöltnek és a DK-s Varju Lászlónak is készített anyagokat. Az újpesti önkormányzat sajtóosztálya csak szűkszavúan reagált: egyebek mellett közölték, hogy a videók jelentős része most is megtalálható különféle online felületeken, a többi pedig későbbi felhasználásra rendelkezésre áll.

Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője már 2021-ben szót emelt a videók miatt, amikor az Újpesti Sajtó Kft. felügyelőbizottságának delegáltja volt. A BRFK sajtóosztálya közölte: hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen folyik eljárás. 

Nyitókép: Balaton József/ MTVA / Bizományosi

 

#Belföld#újpest#média#házkutatás#déri tibor

Címlapról ajánljuk