Belföld

Ötezer fekete zászlót vitt a Belügyminisztérium elé a Momentum, szerintük ennyi tanárt fog veszteni az ország a státusztörvény miatt

rtl.hurtl.hu

2023. június 15. 16:47

Rendkívüli szabályok lesznek érvényesek a parlamentben, amíg a státusztörvényt tárgyalják.

Ötezer fekete zászlót tűzött le a Momentum Mozgalom a Belügyminisztérium épülete elé, adta hírül a párt Facebook-oldalán. Az ellenzéki formáció szerint ennyi tanárt fog veszíteni az ország oktatása, ha a parlament megszavazza a státusztörvényt. Orosz Anna országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy ezt Pintér Sándor belügyminiszterben és Maruzsa Zoltán államtitkárban is szerették volna tudatosítani.

A törvényt pénteken tárgyalja a parlament, a rendkívüli ülés idejére rendkívüli szabályok lesznek érvényben, még turisták sem mehetnek be a parlamentbe. Orosz arról beszélt: „Ezen nem lepődtünk meg, hogy a Fidesz mindenkit kitiltott az Országházból. Ez a státusztörvények nevezett bosszú a bizonyíték arra, hogy semmit nem akarnak tenni az oktatás helyzetének javításért, igazából csak büntetni akarják azokat, akik kritikát mertek megfogalmazni”.

A Tanítanék Mozgalom és az Egységes Diákfront péntek délutánra tüntetést szervez a Parlament elé. A Momentum videójában az is elhangzott, hogy Donáth Anna, a Momentum-EP képviselője az Európai Bizottsághoz fordult azért, hogy kössék az oktatási reformhoz az uniós pénzeket. Korábbi nagyinterjúnkban többek között az oktatás helyzetéről, és a diáktüntetésekről is kérdeztük Donáthot, ezt a cikket itt lehet elolvasni.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#státusztörvény#tüntetés#parlament#belügyminisztérium#zászló#fekete#momentum#pintér sándor#orosz anna

Címlapról ajánljuk