Belföld

A Hősök teréről Mészáros Lőrinc lovardájába költözik a Nemzeti Vágta döntője

rtl.hurtl.hu

2023. június 12. 18:06

Mészáros lovasközpontja a magyar lovassport legdrágább beruházása volt.

A Hősök tere helyett a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban, a magyar lovassport legdrágább intézményében tartják idén, számolt be az MTI. A központot Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. épített hétmilliárd forintért.

Azt írják: Közép-Kelet-Európa legnagyobb amatőr lovas versenyének döntő futamai a címerében ezüstszínű lipicait viselő Szilvásváradon lesznek, ahol a hazánkban közel 200 éve tenyésztett lipicaiak igazi otthonra találtak.

Hozzáteszik: a tavaly az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára is felkerült lipicai lótenyésztés egyik fellegvárának számító Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont minden nemzetközi szabványnak megfelel, speciális négyévszakos pályatalaja kiváló nedvességelvezető és lólábkímélő.

Az idei Nemzeti Vágta újdonsága, hogy az elővágtákon és a döntőn magyarországi település csak magyar tenyésztésű lóval indulhat. A lovak azonosításában közreműködnek a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetségének hivatalos területi felügyelői. Ebben az évben a nemzetközi futam valamennyi lovasa lipicai lóval száll versenybe.

Nyitókép: MTI / Komka Péter

#Belföld#lóverseny#hősök tere#mészáros lőrinc#szilvásvárad#lovarda#nemzeti vágta

Címlapról ajánljuk