Belföld

A börtönbüntetését töltő Kocsis Istvánt többször elhívták kormányzati találkozókra Paks-ügyben

rtl.hurtl.hu

2023. június 12. 13:07

Rabruha nem volt rajta.

Palkovics László tavaly június 24-ére megbeszélést hívott össze Paks I. felújításáról a paksi atomerőmű épületébe.  A Direkt36 információi szerint az akkor még technológiai és ipari miniszter egy tucat befolyásos szakembert hívott meg, és részt vett a beszélgetésen a jelenleg is börtönbüntetését töltő Kocsis István.

Mint arról beszámoltunk, 2019-ben jogerősen öt év börtönre ítélte Kocsis Istvánt a Kúria. A Magyar Villamos Művek és a BKV volt vezérigazgatóját és társait még 2012-ben vádolták meg bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel. Legalább 15 milliárd forint kárt okoztak az államnak. Az évekig húzódó perben az állami csúcsmenedzsert korábban többször felmentették, végül letöltendő börtönt kapott egykori tanácsadója is, feleségét pedig felfüggesztett börtönre ítélték.

Nem volt rajta rabruha vagy ilyesmi. De valóban furcsa volt

– mondta a Direkt36-nak a Kocsis részvételével zajlott találkozóról egy forrás.

Egy másik forrás arról számolt be a portálnak, hogy néhány héttel később Palkovics egy, az atomerőművön kívüli vidéki helyszínre is szervezett egy hasonló témájú beszélgetést, ugyancsak Kocsis részvételével.

Mint írják, Palkovics később a paksi üzemidő-hosszabbítással összefüggésben tartott egy harmadik összejövetelt is az általa vezetett minisztérium budapesti Fő utcai épületében, ahhoz a beszélgetéshez állítólag online csatlakozott Kocsis.

Nyitókép: Kocsis István, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. volt vezérigazgatója érkezik tanúkénti meghallgatására a Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornok ellen befolyással üzérkedés miatt indított perben a Fővárosi Törvényszéken 2015. április 15-én. Fotó: Soós Lajos / MTI 

 

#Belföld#kocsis istván#mvm#börtön#elítélt#paks#palkovics lászló

Címlapról ajánljuk