Belföld

Az Orbán család vagyona lassan eléri a százmilliárdot: Orbán Győző és Tiborcz István is szárnyal

rtl.hurtl.hu

2023. június 2. 9:08

Kiugróan nőtt az elmúlt években Orbán Viktor és közeli rokonainak látható vagyona.

Nem lenne meglepő, ha belátható időn belül a Orbán Viktor családjának látható vagyona is átlépné a 100 milliárdot – írta a G7. A gazdasági lap elemzése szerint egyre gyorsuló ütemben gazdagodik a miniszterelnök családja: mostanában rendre évi 2-3 milliárd forint bevétele van Orbán Viktor családtagjainak céges jövedelmekből, miközben 10-15 éve még csak néhány tízmillió forint volt.

Termel a bánya

A családnak eddig főleg az Orbán-bányák hoztak sok pénzt. A kormányfő apja, Orbán Győző többségi tulajdonában lévő Dolomit Kft árbevétele tavaly majdnem hatmilliárd forint volt, nyeresége pedig több mint kétmilliárd forint. Ezt az összeget pedig teljesen kifizették a tulajdonosoknak – Orbán Győzőre picivel több mint egymilliárd forint jutott.

A legtöbb pénzt azonban már nem a bányák hozzák az Orbán-családnak, hanem a kormányfő veje. Tiborcz István üzletei ugyanis már egy nagyságrenddel több pénzt termelnek – írta a G7. Az Orbán-vej vagyonkezelő cége, a BDPST Kft 2022-ben 21,6 milliárd forintos nyereséget termelt. Tiborcz István a G7 cikke szerint előző két évben összehozott összesen közel 34 milliárd forintos nyereségéből alig több mint 2 milliárd forint osztalékot vett ki.

Nyitókép: Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó (első sor, b3), lányai, Flóra, Róza és Ráhel (első sor b, b2, b4), fia, Gáspár (első sor, j2), édesapja, Orbán Győző, édesanyja, Orbán Győzőné, és veje, Tiborc István (második sor, j-b) 2018. május 10-én az Országgyűlés plenáris ülésén, ahol újra miniszterelnökké választották Orbán Viktort. Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

#Belföld#orbán viktor#vagyon#orbán-bánya#tiborcz istván#orbán győző#bdpst

Címlapról ajánljuk