Belföld

Nem vette át 100 milliós lottónyereményét egy magyar játékos

rtl.hurtl.hu

2023. május 26. 12:44

Ha a nyertes másfél héten belül nem jelentkezik a nyereményéért, akkor az összeg számára elúszik.

Március 10-én egy magyar játékos telitalálatos (5+1) szelvénnyel nyert az Eurojackpoton, ám azóta sem jelentkezett a 100 millió forintos nyereményéért – tudta meg a Blikk.

A lap megjegyzi, a szabályok értelmében a nyertesnek a sorsolás után 90 nap áll rendelkezésére, hogy átvegye a díjat, ennek határideje pedig június 9-én jár le. Az Eurojackpot nyereményét egyébként a lottóhatóság euróban fizeti ki, ezért az átutalás feltétele, hogy a szerencsésnek legyen Magyarországon nyitott, euróalapú bankszámlája is.

Ha a nyertes nem jelentkezik be a nyereményéért, akkor az összeg számára elúszik.

Ugyanis a nyeremény bekerül az át nem vett nyereményekhez, amit jellemzően különsorsolásokkal meghirdetett nyereményekre fordít a Szerencsejáték Zrt., vagy az egyes játékok nyereményalapját egészíti ki vele. A játékos egyébként a következő számokkal nyert: 6, 17, 22, 39, 46, 5, 12.

Az Eurojackpoton 11 év alatt még egyszer sem fordult elő, hogy 5+2 vagy éppen 5+1 találatos nyereményért nem jelentkeztek a magyar nyertesek, ám a hazai lottótörténetben az eset nem példa nélküli: az ötöslottón például 2017-ben csaknem másfél milliárd várta hiába gazdáját.

Nyitókép: Mónus Márton / MTI

#Belföld#eurojackpot#lottó#nyeremény#nyertes#keresik#ötöslottó#szerencsejáték zrt.

Címlapról ajánljuk