Belföld

Gyurcsány Ferenc volt titkosszolgálati feje adja ki az olasz maffiafőnök fiának könyvét

rtl.hurtl.hu

2023. május 17. 17:50

Szilvásy György volt titokminiszter cége adja ki Salvo Riina életrajzi könyvét. A rettegett maffiózó fia is nyolc évet töltött börtönben bűnszervezetben való részvétel, zsarolás és pénzmosás miatt. 

Szilvásy György, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő korábbi miniszter kiadócége adja ki Toto Riina, egykori maffiavezér fiának életrajzi könyvét – vette észre hvg.hu.

Mint írja a lap, Magyarországon is kiadják Salvatore „Toto” Riina fiának, Salvo Riinának az életrajzi könyvét, a hírről ő maga számolt be az Instagramon. Toto az a corleonei maffiózó, akinek nevéhez a nyolcvanas évek szicíliai leszámolássorozata, valamint a kilencvenes évek több államellenes bűncselekménye is kötődik.

A maffiózó fia Instagram-oldalán büszkélkedett azzal, hogy az életrajzi könyvét magyar nyelven is kiadják, a posztjához pedig mellékelte a kiadói szerződést is.

Mint kiderült, a Művelt Nép Könyvkiadó Kft.-vel szerződött, aminek vezetője Szilvásy György, a Gyurcsány-kormány titkosszolgálatának volt feje.

A 46 éves Salvo Riina posztjában felemlegette, hogy a saját szülővárosa egyébként azt szeretné, ha távozna a településről. A férfi bűnszervezetben való részvétel, zsarolás és pénzmosás miatt maga is nyolc évet töltött börtönben.

#Belföld#olasz maffia#gyurcsány ferenc#titkosszolgálat#szilvásy györgy#könyv#kiadó

Címlapról ajánljuk