Belföld

750 millió forintot ad a kormány egy horvátországi templom építésére

rtl.hurtl.hu

2023. május 10. 10:35

Korábban másra adták volna a pénzt.

A kormány több mint 750 millió forintot ad arra, hogy a horvátországi Sziszek (Sisak) Egyházmegye területén új templom épüljön, írja a 24.hu a Magyar Közlönyben megjelent határozat alapján.

„A kabinet egyetért a 2020. december 29-ei horvátországi földrengés következményeinek enyhítése érdekében Sisak Egyházmegye területén új templom építését célzó beruházás megvalósításával” – idézik a határozatot.

Az idei költségvetésben 754 452 400 forint többletforrást különítenek el e célból.

A portál megjegyzi: a kormány korábban a földrengésben súlyosan megsérült Petrinjai 1. sz. Általános Iskola, valamint a Žažina településen lévő Szent Miklós és Vitus templom újjáépítését tervezte támogatni,  és erre csaknem 9,5 milliárd forint többletforrást biztosított, most mégsem ezekhez  adnak támogatást.

A žažinai Szt. Miklós és Vitus templom helyett a sziszeki templom építéséhez nyújtanak támogatást, a petrinjai I. számú általános iskola helyett pedig egy új iskola felújításához.

Nyitókép: Töredezett úttest a horvátországi Sziszekben 2020. december 30-án, egy nappal azután, hogy 6,3-as erősségű földrengés rázta meg az ország középső részét. A földrengés következtében több épület is összedőlt, heten meghaltak és többen megsérültek. – Fotó: MTI/EPA/Antonio Bat

#Belföld#kormány#horvátország#templom#támogatás

Címlapról ajánljuk