Belföld

Egy 30 éves tartozás miatt került végrehajtás alá az egykor népszerű tévés autója és telke

rtl.hurtl.hu

2023. május 4. 6:59

A volt tévés elmondása szerint minden egy váratlan levéllel kezdődött.

A Blikk azt írja, Sáringer Károly, egykori tévés újságíró 1993-ban lízingszerződéssel vett volna mobiltelefonokat, de a cég, amin keresztül ezt intézte volna, két hónap után csődöt mondott. Ezután visszavitte a készülékeket, majd a történet 30 év után folytatódott, amikor levélben arról értesítették, 509 ezer forinttal tartozik.

Néhány hete kaptam egy értesítőt, a postán pedig egy levél fogadott azzal, hogy 509 ezer forinttal tartozom a telefonok miatt. Kiderült, az autómat már végrehajtás alá is vonták, amit nem adhatok el, mivel elárverezik. Egy 20 éves Fiat Puntóról van szó, amit 400 ezer forintra értékeltek. Totálisan ledöbbentem, nem is értettem hirtelen, mi történhetett. Addig ugyanis még csak egy felszólítást sem kaptam semmiről

– mondta a lapnak Sáringer Károly.

Az egykori tévésnek még egy olyan sárkeresztúri telkét is eljárás alá vonták, aminek a létezéséről ő sem tudott. A szóban forgó telek egy „Rákosi-féle téeszesítéskor megmaradt parcella, amit az ükapjától örökölhetett.”

„Felfoghatatlan, hogy ennyi idő elteltével nem évült el a követelés. Az pedig végképp, hogy erről én nem tudtam semmit, a világon senki nem keresett meg vele. Néhány helyen laktam ez idő alatt, lehet, hogy üldöztek a leveleikkel, csak én nem tudtam róla, de meglepne” – mondta az egykori tévés.

A végrehajtó irodájában egy mogorva titkárnő közölte, hogy a végrehajtás idáig »akadályoztatás« miatt hiúsult meg. Harminc éven át senkinek nem volt érkezése elvinni a kis »vagyonomat«?

– tette fel a kérdést Sáringer.

A székesfehérvári bírósági végrehajtók álláspontja szerint a követelésük az adóssal szemben nem évült el, így továbbra is fenntartják.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Belföld#sáringer károly#tévé#újságíró#behajtás#pénz#vagyon

Címlapról ajánljuk