Belföld

Véget ért Ferenc pápa miséje a Kossuth téren

rtl.hurtl.hu

2023. április 30. 9:39

Tízezrek imádkoztak együtt az egyházfővel.

Tízezrek gyülekeztek a Kossuth téren, hogy együtt imádkozhassanak a Vatikán és a keresztény egyház fejével, hitük szerint Krisztus földi helytartójával, Ferenc pápával. Az MTI szerint teljesen megtelt a Kossuth tér.

Elkezdődött Ferenc pápa miséje a Kossuth téren, itt követheti élőben
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
ferenc pápa mise kossuth tér
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A katolikus egyházfő nyitott fehér autóban érkezett kilenc óra körül a térre, mögötte Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek volt látható.

A pápát üdvrivalgással fogadták a hívek. A lassan gördülő kocsiba menet közben odanyújtottak hozzá egy kisgyereket, akinek megsimogatta a fejét.

Többen a tömegben magyar, illetve vatikáni zászlót lengetnek. A zászlókról, transzparensekről kiderül, hogy a magyar városokon túl szinte az összes határon túli országból érkeztek résztvevők.

A Kossuth térre csak fémkereső beléptető kapun keresztül lehetett bejutni. Az emberek türelmesen alávetették magukat az ellenőrzéseknek. A kulacsban hozott italokat biztonsági okokból a bejáratnál kellett hagyni, de a bontatlan ásványvizeket beengedték. Akik a 25 ezer ember befogadására képes téren nem kapnak helyet, a környező utcákban, kivetítőről nézve követhetik nyomon az eseményeket. 

A misét itt követhette élőben:


A Telex közvetítése szerint a Bajcsy-Zsilinszky úttól, a Kálmán Imre utcától a Deák térig buszok parkolnak, szlovákiai, erdélyi, magyar vidéki helyszínekről.

Szombaton, apostoli látogatásának második napján  a pápa fiatalokkal találkozott a budapesti Papp László Sportarénában. A találkozón 11 ezer 14–25 év közötti fiatal vett részt az egész országból és a határon túlról. A házigazda Palánki Ferenc püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának elnöke volt. Az egyházfő magyar rendtársaival is találkozott:


Nyitókép: Máthé Zsolt / MTI

 

#Belföld#ferenc pápa#kossuth tér#mise

Címlapról ajánljuk