Belföld

Miller Dávid élő adásban fújja meg a szondát, fehérneműs táncos múltjáról vall Az Álommeló versenyzője, és bemutatjuk az RTL új képernyőseit

rtl.hurtl.hu

2023. április 22. 18:56

Kiderült, hogy marad az árstop, de a szakemberek szerint ezzel az infláció is, újabb posták zárhatnak be, és ha mindez nem lenne elég, még pánikolni sem tudunk nyugodtan, az egyik legismertebb szorongásoldó ugyanis hiánycikk lett. De azért vicces pillanatokból sem volt hiány az elmúlt héten: leteszteltük, hogy mennyire ismeri egymást Erős Antónia és Szellő István, az utca embere pedig erős állításokat tett nekünk arról, hogy milyen férfi, illetve nő tetszik neki, és hogyan ismerkedik. Ezek a hét videói.

A múlt hét végén mindenkit sokkolt Sanyika tragédiája. A két és fél éves kisfiú holtteste egy autó csomagtartójából került elő. Később kiderült, hogy a nevelőszülőkkel élő gyerek szerdán félrenyelt és megfulladt. A nevelőanya, miután észrevette, hogy a gyerek meghalt, kocsiba ült a kisfiú holttestével, majd két napig nem ment haza. Magával vitte Sanyika csecsemő húgát is – állítólag mindkét pici kötődött hozzá. A Híradónak nyilatkozott az áldozat nagyanyja, azt mondta, a kisfiú tinédzser édesanyja teljes depresszióban van.

 

Kedden Csanyteleken történt szörnyű baleset, úthenger gázolt halálra egy munkást. Éppen a falu egyik útjának javításán dolgoztak, amikor a férfi a gép alá került. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, a 40 év körüli munkásért órákon át küzdöttek, de már nem tudták megmenteni az életét. A tragédia egy lezárt szakaszon történt, ami munkaterületnek minősül, így a munkaügyi felügyelőség indított vizsgálatot.

 

Győrffy Ákostól megrendítő búcsúbeszédben köszönt el az édesapja. A hegymászó március 31-én a Svájc és Olaszország határán fekvő, 4634 méteres Monte Rosára indult, ám onnan többé nem tért haza. Győrffy Ákosra családja és barátai körében emlékeztek múlt hétfőn.

 

Marad az árstop, pánikolnak a betegek

30 ezer lakosra egy postahivatal jutna a kormány legújabb törvényjavaslata alapján. A gazdasági miniszter korábban azt mondta, csak ideiglenesen zárnak be postákat a magas energiaköltségek miatt, de később kiderült, a nagy részük már nem nyit ki. Ha a legújabb tervezetet elfogadja a parlament, fővárosi posták is veszélybe kerülhetnek. Most 112 hivatal van Budapesten, köztük olyanok, amelyek a kerületi önkormányzat segítségével tartanak nyitva. A tervezet szerint azonban a mostaniak kevesebb mint fele, 55 posta is elég lenne.

 

Csütörtökön jelentették be, hogy a kormány két hónappal, június 30-ig meghosszabbította az árstopot, és egyúttal akciókra köteleznek forgalmas üzletláncokat. Alapvető élelmiszereket, árukategóriánként egy terméket kell majd olcsóbban adniuk a kereskedőknek, legalább 10 százalékkal az előző 30 nap legalacsonyabb árához képest. A GKI szakértője a Híradónak azt mondta, az újabb állami beavatkozás tovább fűti az inflációt.

 

Van ok tehát a pánikra, az egyik legismertebb szorongáscsökkentőből viszont hiánycikk lett, amint arról a Híradó beszámolt. Egy Baranya megyei patikában sokszor már a helyettesítő készítményből sem kapnak utánpótlást. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet szerint a készítmény külföldi gyártóhelyén van probléma, ezért csaknem 20 európai országban akadozik a szállítás.

 

Miller Dávid egy időre búcsúzik a Reggelitől, Béres Anett meggyógyult

A Fókusz bemutatta a milliárdos magyar vállalkozót, aki az osztrák fizetéshez igazítja alkalmazottai bérét. A szemkötőjéről könnyen felismerhető Felföldi József zenészként, influenszerként és cégvezetőként is termékeny, a TikTokon is tarol, előszeretettel bírálja Orbán Viktort és a kormányt, és bár úgy érzi, minden gyerekkori álmát sikerült megvalósítania, még mindig van 600 évre való terve. 

 

Jó hírek érkeztek Béres Anettről is, aki a tavaly nyári teaszeánszos balesete után végre megszabadult a gerincét tartó csavaroktól. Bár korábban az orvosok azt mondták neki, évek is eltelhetnek, míg felépül, Anett most úgy érzi, a gyógyulása csodával határos módon felgyorsult. Egy „szerszámos ládára való” csavart távolítottak el a testéből.

 

Miller Dávid egy időre elbúcsúzik a Reggelitől, hamarosan Mexikóba indul, ahol másfél hónapon keresztül az Éden Hotel műsorvezetőjeként forgat majd. Két egymást követő X-Faktorban is megmutatta, hogy helye van a televíziózásban. Most pedig alig várja, hogy repülőre üljön és levezethesse élete első realityműsorát is, amelynek főnyereménye nemcsak a szerelem, hanem 20 millió forint is.

 

De mielőtt elindult, még megfújta a Reggeliben a szondát, ami rendesen ki is akadt. Hogy miért, kiderül a videóból.

 

Magas, vékony és sportos. Megtudtuk, hogyan néz ki a tökéletes nő a mesterséges intelligencia szerint.

 

Aztán megkérdeztük az utca emberét, hogy milyen típus tetszik neki, és hogyan ismerkedik meg vele. Érdekes válaszok születtek:

 

Vajon mi Erős Antónia legidegesítőbb szokása műsorvezető-társa szerint? Hát Szellő István legnagyobb szenvedélye? A héten leteszteltük, hogy mennyire ismeri egymást a két rutinos híradós. A páros már 25 éve vezeti közösen az RTL Híradóját, ennyi év után valószínűleg már semmivel sem lehet meglepni őket egymással kapcsolatban, vagy mégis?

 

Apropó híradós műsorvezetők. Az RTL késő esti Híradójában  új képernyőssel találkozhatnak a nézők, és az aktuális időjárás-előrejelzéseket is két új szakembertől is hallhatják majd. De történelmi pillanat ez a Fókuszban is: a műsornak mostantól három női házigazdája lesz, Kecsmár Alexandra csatlakozik Barabás Évihez és Gál Petrához.

 

Megdöbbentő titkok az Álommelóban

Múlt héten exkluzív online pitchet mutattunk be az rtl.hu-n. Kiderült, hogy ez volt Moldován András legnagyobb élménye a Cápák között öt évada alatt. A Cápa teljesen elérzékenyült, hogy olyan országban él, ahol a műsorban egyszer csak ilyen emberek jönnek ki az ajtó mögül. A műsor készítői már várják a jelentkezőket a következő évadra.

 

Megdöbbentő titok derült ki az Álommeló egyik versenyzőjéről. A csütörtöki adásában a jelölteknek az utcán kellett küzdeniük a versenyben maradásért, valaki azonban szabadnapot kapott, és Balogh Leventével ebédelhetett. Anett megragadta a lehetőséget, és őszintén bevallotta az elnöknek, hogy korábban fehérneműs tánccal kereste a kenyérét, ezzel segítette beteg édesanyját.

 

De akadtak más izgalmak is. Viki sírva borult térdre Balogh Levente döntése után, Larisza öntött belé lelket.

 

Balogh Levente Az álommeló szerdai adásában egy komplex feladatot adott az elnöki asszisztensi jelölteknek. A teendők elvégzése alatt szinte minden csapatban tapintani lehetett a feszültséget, de akadt egy olyan páros, akik kifejezetten nem jöttek ki egymással a nap folyamán. Narimen például életképtelennek nevezte Mátét.

 

Segítsünk!

A hatéves Tomikánál 16 hónapos korában diagnosztizáltak gerinc eredetű izomsorvadást, azaz SMA 1-et. A szülők a diagnózis okozta kezdeti sokk után a létező összes lehetőséget felkutatták, ami segíthet gyermeküknek. Akkor azonban Magyarországon még nem létezett kezelési mód, így egészen Belgiumig mentek, hogy Tomika részt vegyen egy gyógyszertesztelési programban. Az akkor sokat segített a kisfiú állapotán, de most a Zolgensma nevű génterápiás gyógyszerre lenne szüksége, amit azonban a nagyobb gyerekek esetében nem támogat a tb, így 760 millió forintba kerül. A kisfiúnak már minden étkezés életveszélyes, és még 348 millió forint hiányzik a gyógyszeréhez – számlaszámok, ahol segíthet.

 

#Belföld#sanyika#tragédia#baleset#Kvíz#Éden Hotel#konyakmeggy#árstop#postabezárás#a hét videói#Videó#ma

Címlapról ajánljuk