Belföld

Drágultak a nyári gyerektáborok

rtl.hurtl.hu

2023. április 12. 10:46

Idén átlagosan 45 ezer forint körül mozoghat egy napközis tábor, emelkedett az ottalvós táborok ára is. 

Átlagosan 45 ezer forintba fog kerülni egy napközis nyári tábor, az ottalvós táborok ára pedig 70 ezer forint körül mozoghat idén. Ez azt jelenti, hogy a tavalyihoz képest mintegy 16-17 százalékkal lehetnek drágábbak a nyári táborok – írja a 24.hu a Táborfigyelő legfrissebb adatai alapján.

Tavaly a napközis táborok beugrója még csak 38 500 forint volt, az ottalvós táboroké pedig 60 ezer forint egy turnusra. Sok szülő aggódik a drágulások miatt, az elszabaduló infláció és az árak emelkedése pedig érinti a nyári táborokat is: drágult a gyerekek étkezése, a bérleti díjak, de az állatkerti, múzeumi vagy strandbelépők ára is nőtt.

A portál szakemberei állítják, hogy az árak dacára is erős kereslet lesz a nyári táborok iránt, és a választék is meglehetősen széles marad. A táborfoglalási adatokból az látszik, hogy eddig hasonlóan alakul a foglalások üteme, mint tavaly. Mint írják, ennek oka az lehet, hogy sokan szeretnének lecsapni a jellemzően április közepéig tartó előfoglalási kedvezményekre, másrészt a portál szerint a szülők anyagi helyzete jobb, mint a 2017-es hasonló mértékű áremelések idején.

Nyitókép: Pexels.com

#Belföld#nyári tábor#drágulás#szülők#gyermekek#infláció#áremelkedés

Címlapról ajánljuk