Belföld

Nem érkeznek az iskolákba a választási kampányban beígért laptopok

rtl.hurtl.hu

2023. április 6. 10:17

A kampányban a fideszes jelöltek osztogatták az iskolákban a laptopokat, idén azonban leállni látszik a program. 

2022 elején több iskolában is a Fidesz képviselőjelöltjei osztották ki az állam által biztosított laptopokat, az idén viszont nem indult be a program – értesült a 24.hu.

A portál emlékeztet rá: tavaly februárban Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter jelentette be, hogy megkezdték 120 ezer, tanároknak és diákoknak szánt notebook kiszállítását a Klebelsberg Központ irányításával.  

Első körben 55 ezer notebook jutott el diákokhoz és ugyanennyi pedagógusokhoz, tízezret pedig az iskolákban helyeztek el. 

Ezeket a Klebelsberg Központ szerezte be és osztotta ki, gyakran fideszes politikusokkal karöltve, kampánycélokra használva fel a programot, írja a lap.

 

Mivel az RRF-megállapodás késleltetve született meg Magyarország és az Európai Bizottság között, a kormány saját forrásaiból indította el a tavalyi évben a projektet

– írta a Klebelsberg Központ a 24.hu-nak. A portál megjegyzi: az uniós Helyreállítási Alap adná a forrást a laptopbeszerzésre, a pénzek azonban egyelőre nem érkeznek, amíg a kormánynak nem sikerül lezárnia a vitás kérdéseket az Európai Unióval.

Nyitókép: Vitályos Eszter miniszterhelyettes 2022 februárjában 238 notebookot osztott szét a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumban. Fotó: Facebook / Vitályos Eszter

#Belföld#választás#laptop#fidesz#iskolák

Címlapról ajánljuk