Belföld

Cserélt a Momentum, Donáth Anna vezeti a párt EP-listáját

rtl.hurtl.hu

2023. április 2. 14:17

Cseh Katalin ezúttal a második helyre került. 

A Momentum Küldöttgyűlése vasárnap hivatalos döntést hozott arról, hogy Donáth Annát, a párt jelenlegi EP-képviselőjét jelöli a párt Európai Parlamenti listájának élére, akit Cseh Katalin EP-képviselő követ.

„A jövő évi EP-választáson az országgyűlési választás óta először mondhatnak majd véleményt a választók a magyar kormány politikájáról, így az elszabaduló inflációról, az egyre kilátástalanabb magyar oktatási helyzetről és természetesen arról, hogy Magyarország saját kormányának hibájából nem jut hozzá az uniós pénzekhez” – írják a közleményben.

A választás tétje az is, hogy az ellenzék milyen formában, mely párt vagy pártok vezetésével fordul rá a 2026-os országgyűlési választásokra.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke a döntés kapcsán a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott, ezzel a Momentum a legnépszerűbb politikusokkal vág neki a jövő évi EP-választásoknak.

Néhány nappal ezelőtt Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy a DK EP-listájának első három helyén Dobrev Klára, Molnár Csaba és Vadai Ágnes áll majd. 

Nyitókép: Donáth Anna, egy 2019-es fényképen. – Fotó: Momentum / MTI

#Belföld#donáth anna#cseh katalin#momentum#ep#európai parlament#lista#gelencsér ferenc

Címlapról ajánljuk