Belföld

Döntött az ELTE, nem kérnek nyelvvizsgát a diplomákhoz

rtl.hurtl.hu

2023. március 29. 16:47

Egyes esetekben idegennyelv-ismereti követelményeket állítanak majd, a felvételinél pedig kemény pluszpontokat fog érni egy nyelvvizsga.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) hallgatóinak nem kötelező a nyelvvizsga a diplomaszerzéshez – közölte az egyetem az Eduline-nal.

Azt ugyanakkor hozzátették, hogy egyes esetekben idegennyelv-ismereti követelményeket állítanak majd, a felvételi eljárás során pedig a nyelvvizsgára továbbra is pluszpontok járnak majd.

Az egyetem azt is közölte, hogy a tanulmányaikat a 2022/2023-as tanévben és azt követően kezdőknek az ELTE a tantervében fogja rögzíteni a megszerzendő diplomához szükséges idegen szaknyelvi ismereteket.

Azoktól, akik a 2022/2023-as tanév tavaszi, vagy a 2023/2024-es tanév őszi félévében szerzik meg a diplomájukat, nem kérnek nyelvvizsgát.

Tavaly decemberben döntött a parlament arról, hogy az egyetemek maguk dönthetnek, kérnek-e nyelvvizsgát a diplomaszerzéshez a hallgatóktól.


Nyitókép: Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Gazdaságtudományi karának Vezetés és szervezés szakának végzett hallgatói. Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre.

#Belföld#elte#Eötvös Loránd Tudományegyetem#nyelvvizsga#diploma#diplomaszerzés#oktatás#felsőoktatás

Címlapról ajánljuk