Belföld

Az ügyészség felülbírálta a rendőrséget, már nem gyanúsított Hadházy Ákos

rtl.hurtl.hu

2023. március 27. 19:23

MTVA-blokádnál történtek utáni rendőri kezdeményezést az ügyészség hatályon kívül helyezte.

Nem látta indokoltnak az ügyészség, hogy kihallgassák gyanúsítottként Hadházy Ákost egy tavaly novemberi tüntetés miatt, miután nem állnak fenn a gyanúsítás törvényi feltételei – tudta meg a 24.hu.

A hazugsággyár blokádja címmel tartottak néhány ezres, fáklyás demonstrációt tavaly november 4-én az MTVA székházánál. A felszólalók között volt Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, Ungváry Krisztián történész és Polyák Gábor jogász is.

A tüntetők útját azonban egy rendőrsorfal állta, amikor a beszédeket követően élőlánccal akarták körbevenni az épületet.

Ezután a közéleti feljelentéseiről ismert Tényi István fordult a hatóságokhoz, az ügy pedig idővel a Központi Nyomozó Főügyészséghez került, mert álláspontjuk szerint a mentelmi joggal rendelkező, független országgyűlési képviselő megalapozottan gyanúsítható bűncselekmény elkövetésével.

A demonstráció utóéletéről a múlt hét folyamán több cikk is megjelent a kormánypárti sajtóban: a Magyar Nemzet például úgy értesült, hogy gyanúsítottként hallgathatják ki Hadházyt a köztévés blokád ügyben.

De mint kiderült, a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség hatályon kívül helyezte a rendőrség korábbi határozatát, miután megállapította, hogy a képviselő esetében nem indokolt a gyanúsítotti felelősségre vonás.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#hadházy ákos#mtva székház#tüntetés#demonstráció#ügyészség#gyanúsított

Címlapról ajánljuk