Belföld

Pert indít a kormány ellen négy hetilap az állami hirdetések miatt

rtl.hurtl.hu

2023. március 17. 11:43

Az egyenlőtlen elosztással van a gondjuk.

A médiapiac torzítása és a hirdetések egyenlőtlen elosztása miatt készül perelni a kormányt a Magyar Narancs, az Élet és Irodalom, a Jelen és a Magyar Hang, írja a Kreatív.

„Már ügyvédet is találtunk, Tóth Balázs személyében a Helsinki Bizottságnál, akivel jelenleg azt keressük, mely fórumokon lehet hatékonyan eljárást elindítani. Ennek lesz egy európai szintű kezdeményezése, vagyis eljárást indítunk az Európai Versenyhivatalnál, a magyarországi bíróságokon való perindítás kapcsán nincsenek nagy reményeink, de úgy érezzük kötelességünk ennek kezdeményezése is. Ezen túl a Gazdasági Versenyhivatalnál is indítunk egy feljelentést” – mondta el a lapnak, Lukács Csaba, az akciót kezdeményező Magyar Hang lapigazgatója.

Példaként megjegyezte: 

2020-ban a Figyelőt 1500-2000 példányban adták el. Kiszámoltam, hogy esetükben, ha akkor 790 forintért vásárolt valaki egy példányt, arra 3600 forint közpénz jutott, ami egyszerűen döbbenetes, azaz mintegy ötször annyit költött még erre az újságra az állam hirdetéseken keresztül, mint maga az olvasó, miközben más lapok próbálnak az éhhalál szélén egyensúlyozni.

Nyitókép: Bayer Zsolt, a Békemenet egyik szervezője beszédet mond a Civil Összefogás Fórum (CÖF) tüntetésén a Magyar Narancs szerkesztősége előtt 2015. szeptember 13-án. Fotó: Kallos Bea / MTI

#Belföld#magyar narancs#magyar hang#Élet és Irodalom#jelen#kormány#per

Címlapról ajánljuk