Belföld

10,5 milliós jutalom ütötte egy minisztériumi vezető markát

rtl.hurtl.hu

2023. február 28. 5:29

Majdnem annyi pénzt költött magára a kormány 2021-ben, mint az óvodákra.

A 24.hu számításai szerint 2021-ben a kormány a minisztériumi bürokráciára majdnem annyi pénzt költött, mint az óvodákra összesen. A lap cikkéből kiderül, hogy az előbbire 238 milliárd 843 millió forint ment el a költségvetésből, az óvodákra, óvodai nevelésre fordított kiadásokra pedig 309,4 milliárdot költöttek.

A minisztériumok éves beszámolói alapján az illetményekre 80,9 milliárd forint ment el, ami azt jelenti, hogy 613 ezer volt az átlagos havi illetmény a tárcáknál 2021-ben.

– írják, azonban hozzáteszik, hogy jutalmak és prémiumok nélkül csak 404 ezer volt az átlagbér, ami azt jelenti, hogy a minisztériumi alkalmazottak másfélszer annyit kereshettek, mint a nemzetgazdasági átlag.

A Honvédelmi Minisztériumnál és a Miniszterelnökségen fizették a legmagasabb átlagilletményeket, 690 ezer és 665 ezer forintot.

Jutalmakra is jutott bőven, több mint 8 milliárdnyit fizettek ki és ebben az összegben még benne sincsenek végkielégítések és egyéb juttatások.

A lap szerint a közigazgatási államtitkárok közül a honvédelmi tárcánál alkalmazásban lévő Vidoven Árpádé a legnagyobb jutalom, ő 10,5 millió forintot kapott.

Vidoven Árpád fideszes képviselő volt, korábban Lázár János vezetése idején a Miniszterelnökségen dolgozott, majd átkerült a Rogán-féle Miniszterelnöki Kabinetirodába, itt lett közigazgatási államtitkár. A lap megkereste a Honvédelmi Minisztériumot, hogy kiderüljön, miért kapott mindenkinél nagyobb jutalmat Vidoven, de a minisztérium nem reagált a megkeresésükre.

Nyitókép: Vidoven Árpád, a Honvédelmi Minisztérium (HM) közigazgatási államtitkára beszédet mond a HM hazánkban eltemetett magyar katonák emlékére tartott kegyeleti gyertyagyújtásán Budapesten, a Fiumei úti sírkert 52-es hősi parcellájánál halottak napján, 2022. november 2-án. – Fotó: Lakatos Péter / MTI

#Belföld#minisztérium#jutalom#illetmény#vidoven árpád

Címlapról ajánljuk