Belföld

Üzent az amerikai nagykövetség Orbánnak: Nincs olyan, hogy béketábor, vagy háborús tábor

rtl.hurtl.hu

2023. február 24. 16:52

David Pressman amerikai nagykövet szerint Orbán Viktor elfelejtette megemlíteni Putyint, mint aki véget vethetne az ukrajnai háborúnak.

Közleményben reagált pénteken az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége Orbán Viktor évértékelő, illetve a Fidesz-KDNP frakciók előtt mondott beszédeire.

David Pressman nagykövet azt írta, hogy a miniszterelnök évértékelő beszédében kijelentette, hogy Magyarország a béketábor része. Pressman szerint nem létezik azonban sem béketábor, sem háborús tábor. 

Csak Oroszország létezik, és vele együtt azok, akik nem ismerik el Oroszország felelősségét a háború folytatásában.


És léteznek azok, akik támogatják Ukrajna erejét és jogát ahhoz, hogy megvédje szuverenitását, függetlenségét és területi önállóságát”.

A nagykövet arról is írt, hogy Orbán Viktor évértékelő beszédében több amerikai tisztviselőt is megnevezett, illetve a héten az Egyesült Államokat, Magyarország szövetségesét nevezte az országot fenyegető három tényező egyikének a frakcióülésén.

Pressman úgy véli, hogy 

elmulasztotta azonban megemlíteni annak a személynek a nevét, aki egyedüliként vethet véget ennek az értelmetlen háborúnak. Ez pedig nem más, mint Vlagyimir Putyin.

Nyitókép: David Pressman. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd.

#Belföld#amerikai nagykövetség#david pressman#orbán viktor#vlagyimir putyin#évértékelő#beszéd#oroszország#béketábor

Címlapról ajánljuk