Belföld

Kétszáz óvodás maradt fűtés és villany nélkül Gödöllőn, mert egy tartozás miatt lekapcsolták az áramot

rtl.hurtl.hu

2023. február 23. 16:52

Értesítés nélkül, egyik pillanatról a másikra kapcsolta le az áramot a szolgáltató.

Fűtés és villany nélkül maradt kétszáz óvodás és gondozóik Gödöllőn, miután egy számlatartozás miatt a szolgáltató lekapcsolta az áramot. Nem is az intézmény tartozik, hanem a cég, amelytől az önkormányzat bérli az ingatlant.

A Blikk szerint az óvoda elutalta a cégnek a rezsipénzt, ám azt a társaság nem fizette be. Erre az áramszolgáltató mindenféle jelzés nélkül lekapcsolta az energiát szerdán délelőtt 11 órakor, miközben a gyerekek ebédhez készülődtek.

Az önkormányzat próbálta elérni a bérbeadó, felszámolás előtt álló céget, mi lett a befizetett pénzekkel, de hiába. Korábban sem találták, amikor kétszáz milliós iparűzésiadó-tartozásuk után érdeklődtek volna.

Gödöllő polgármestere válságstábot hívott össze, és végül a szomszédos sportpálya áramellátására kötötték rá az óvodát. Gémesi György polgármester arról beszélt: „Felháborító, hogy ilyen helyzetbe hozott minket a tulajdonos és az áramszolgáltató. Miért nem jelezték a tartozást? És ha itt egy kórház vagy egy orvosi rendelő üzemel, akkor is csak úgy se szó se beszéd lekapcsolják az áramot? Mégis hogy gondolták?”

Nyitókép: Pixabay

#Belföld#gödöllő#óvoda#rezsi#áram#tartozás

Címlapról ajánljuk