Belföld

Novák Katalin az ingatlanokban, Kövér Lászó pedig egy kilenc éves Skodában hisz

rtl.hurtl.hu

2023. február 1. 6:54

A közjogi méltóságok is nyilatkoztak vagyoni helyzetükről. Matolcsy Görgy például jelentős összeget tart takarékbetétben, Polt Péter pedig Ausztriában vett ingatlant. 

Orbán Viktor félre tudott tenni 14 millió forintot – ez derül ki a kormánytagok vagyonnyilatkozataiból, amiről itt olvashat bővebben. Kubatov Gábornak megvannak még az oldtimerei, Gyurcsány Ferenc viszont egyre szegényebb. Vagyonnyilatkozatdömping az rtl.hu-na, ezúttal a közjogi méltóságokat vettük górcső alá.

Novák Katalin

A Telex beszámolója szerint Novák Katalin ahogyan korábban is, úgy most is ingatlanban utazik, összesen 8 van neki, egyebek közt Budán, Szegeden és Balatonlellén. Egyikben sem lakik, mivel muszáj az államfői rezidencián élnie. Ahogyan korábban az rtl.hu kiderítette, ezt 280 millió forintért újították fel, ebből a pénzből kutyakennelre, valamint mozi-, zene-, és sminkszobára is futotta.

A köztársasági elnök néhány hónap alatt 9 millió forinttal növelte megtakarításait, 32-ről 41 millióra hízott az összeg. Novák Katalin egyébként jelenleg mintegy bruttó 4 millió forintot keres, amit akkor is megkap, ha már nem tölti be a köztársasági elnöki tisztséget.

Kövér László

A fideszes házelnöknek jó szerivel semmilye sincs. Nincs a nevén ingatlan, kocsiból pedig egy 2014-ben vásárolt Skoda Superbet használ. Összesen 5,8 millió forint megtakarítása van, ennek kis része devizában. Közvetlen tartozása nincs, viszont kezes egy 8,9 millió forintos bankkölcsönnél. Más nem derül ki Kövér László vagyonnyilatkozatából.

Matolcsy György

A jegybankelnök a Telex összesítése alapján örökölt egy csopaki üdülőegységet. Korábban egyébként már volt neki balatoni nyaralója, ez most is megvan neki.

Ami viszont nem volt meg neki, az az 218 millió forint, amihez az elmúlt egy évben jutott, a vagyonbevallása szerint örökrészeladásokból. 

Ebből 118 millió forint államkötvényben, 100 pedig takarékbetétben van. 

Ezen felül további 19 millió forint jelent meg a bankszámláján

Polt Péter

A legfőbb ügyész is gazdagodott, már ami az ingatlanjait illeti. Ő a karintiai Bad Kleinkirchheimben vett egy 35 négyzetméteres lakást, aminek felerészben a tulajdonosa. Megtakarításai 18 millió forinttal csökkentek, a Telex megjegyzi, ennél feltehetően drágább volt az ausztriai ingatlan.

Nyitókép: Illyés Tibor / MTI

#Belföld#vagyonnyilatkozat#novák katalin#kövér lászló#matolcsy györgy#polt péter#ma

Címlapról ajánljuk