Belföld

Jólvanazúgy: többen is hosszabbítóról töltik a villanyautóikat, pedig ez életveszélyes

rtl.hurtl.hu

2023. január 29. 16:31

Nincsjólazúgy, főleg esős időben.

Életveszélyes trend terjed a magyar villanyautósok körében, írja a Blikk. A lap szerint számos példát lehet arra találni, hogy az ablakon kilógatott hosszabbítókról töltik az elektromos autókat, pedig ez a gyakorlat életveszélyes – főleg esős időben.

Nemrég az óbudai közteresek a Facebookon számoltak be arról, hogy egy sofőr „esős, rossz időjárási körülmények közt, a lakótelepi lakása ablakából vezette ki a hosszabbítót, amellyel a parkolóban álló autóját töltötte egy III. kerületi lakos. A kábel felügyelet nélkül, a vizes járdán volt végig vezetve az autóig. Járőreink azonnal intézkedtek”.

A lap emlékeztet, hogy hazánkban nincs egységes törvényi szabályozása a hasonló autótöltéseknek. Gödöllő talán az egyetlen kivétel, ahol 2021. szeptember 30-án módosították az önkormányzati rendeletet, amiben október 1-től megtiltották az autók közterületi töltését.

A Magyar Elektromobilitás Egyesület elnöke, Németh Ágnes arról beszélt a lapnak, hogy sokkal több töltőoszlop kellene az országban, akkor talán nem ablakból kilógatott drótokkal, vagy létráról lógó vezetékekkel töltenék a villanyautókat többen.

„Szerencsére a villanyautósok többségére nem ez a jellemző, de vannak olyanok, akik mégis így oldják meg autójuk töltését. Ezt azonban senkinek nem ajánlom: baleset-, sőt életveszélyes a módszer!” – mondta.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#villanyautó#töltés#életveszély#elektromos#közterület

Címlapról ajánljuk