Belföld

Szombathelyi fűtetlen iskola: vizsgálatot indított és megnevezte a „bűnösöket” a Belügyminisztérium

rtl.hurtl.hu

2023. január 23. 15:16

A tankerületi igazgatót és a karbantartót részesítette figyelmeztetésben a Belügyminisztérium a 11 fokos tantermekért. 

Figyelmeztetésben részesítette a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatóját a Klebelsberg Központ elnöke, mert a téli szünetet követő első két tanítási napon a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egy részében hideg volt – közölte a közoktatásért is felelős Belügyminisztérium hétfőn.

Emellett az iskola karbantartója is figyelmeztetést kapott.

Majd két hete számoltunk be róla, hogy a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskolában sálban, kabátban, sapkában ülnek a tanulók, mert csak 11 fok volt a tantermekben.

A Pintér Sándor vezette tárca most beszámolt a hideg okairól is. Azt írták, az intézményben az energiahatékonyság növelése érdekében a téli szünetben 216 radiátoron a régi radiátorszelepeket modern, szabályozható termosztatikus szelepekre cserélték, amihez le kellett állítani a fűtést, amit január 5-én kellett újraindítani. Ezt meg is tették a szolgáltató munkatársai és a karbantartó.

A Belügyminisztérium szerint ugyanakkor elkövettek egy nagy hibát: a rendszer helyes működését azonban nem ellenőrizték, így a tanítás megkezdése előtt nem derült ki, hogy nem megfelelően légtelenítettek, a temperáló fűtés pedig nem volt elégséges a megfelelő hőfok eléréséhez.

Emiatt volt az, hogy az első két tanítási napon az iskola nagy részében hideg volt, ami miatt az oktatás csak átszervezéssel, a tanulók épületen belüli költöztetésével volt megoldható – írta a belügyi tárca.

A Híradó riportja a hideg iskoláról:


Nyitókép: Pintér Sándor belügyminiszter a határrendészeti feladatok ellátására vezényelt magyar és szlovák rendőrök köszöntésén. Fotó: MTI/Kiss Dániel.

#Belföld#szombathely#iskola#fűtés#belügyminisztérium#távfűtés#karbantartó#tankerület

Címlapról ajánljuk