Belföld

Lemond Navracsics Tibor, ha neki felróható okból nem sikerül megállapodni az Erasmusról

rtl.hurtl.hu

2023. január 18. 19:22

A miniszter január 25-26-án tárgyal Brüsszelben.

Ha nem sikerül megállapodásra jutni az Erasmus-pénzek további folyósításának ügyében, beadja a lemondását? – kérdezték Navracsics Tibortól szerda este a Partizánban. A területfejlesztési miniszter, aki az uniós pénzekkel kapcsolatos tárgyalásokért is felelős azt mondta:

ha nekem felróható okokból történik ez, akkor igen.


Navracsics Tibor január 25-26-án tárgyal Brüsszelben az Erasmusról Johannes Hahn költségvetési és Mariya Gabriel innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztosokkal.

Az Európai Unió jelzése szerint a jövőben nem vehetnek részt az Erasmus+ együttműködési és oktatási csereprogramban, valamint a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramban azok a magyarországi oktatási intézmények, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek, vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn. 

Az elmúlt években ilyen fenntartásúvá alakított felsőktatási intézmények alapítványaiban ugyanis jellemzően fideszes, kormányközeli politikusok ülnek. Ezt pedig az Európai Bizottság már korábban is elfogadhatatlannak minősítette.

Nyitókép: Stephanie Lecocq/MTI/EPA

#Belföld#navracsics tibor#lemondás#erasmus#európai unió

Címlapról ajánljuk