Belföld

Titkolja az MTVA, hogy bevezeti-e a munkavállalói megfigyelésére szánt szoftvert

rtl.hurtl.hu

2022. december 28. 5:59

Úgy tűnik, a 190 milliós szoftver még nem éles.

November elején írtuk meg, hogy bruttó 190,5 millió forint értékben kötött szerződést az állami média, azaz a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Fornax ICT Kft. vezette konzorcium egy aktivistást mérő alkalmazás kifejlesztésére. Az MTVA gépein ellenőrizni fogják, hogy a munkatársak mozgatják-e az egeret, milyen oldalakat nyitnak meg, és hogy hol, mennyi időt töltenek el. Az intézkedést állítólag az indokolja, hogy a koronavírus miatti megváltozott munkarendben megőrizzék a dolgozók produktivitását.

December közepén lejárt a Fornax ICT Kft. vezette konzorciummal kötött szerződés időtartama, a Népszava cikke szerint azonban az MTVA titkolja, hogy bevezeti-e a munkavállalói megfigyelésére szánt szoftvert.

A lap megkeresésére az MTVA nem árulta el, hogy mikor élesítik a programot, milyen munkakörök esetén használják, van-e lehetőségük az alkalmazottaknak visszajelzéseket küldeni, illetve kik és milyen módszerekkel dolgozzák fel a beérkező adatokat. Azt azonban közölték, hogy „az MTVA időben értesíti munkavállalóit a feladatellátás vonatkozásában releváns fejlesztésekről, azok bevezetéséről, így az aktivitásmérő alkalmazásról is minden részletre kiterjedő tájékoztatást fog nyújtani annak megvalósulása esetén.” A lap szerint ez arra enged következtetni, hogy még nem helyezték üzembe a rendszert.


Nyitókép: Zih Zsolt / MTVA / MTI

#Belföld#mtva#állami média#megfigyelés

Címlapról ajánljuk