Belföld

Orbán készülhet a vb-re: a honvédségi Falcon már elment Katarba, követte a NER kedvenc repülője is

rtl.hurtl.hu

2022. december 13. 16:10

Két OTP-s magángép is Dohába indult.

Három repülő indult kedd reggel Magyarországról Katarba, a FIFA Labdarúgó-világbajnokság helyszínére, ahova Orbán Viktor utazása is esedékes – írja a 24.hu.

Délelőtt landolt a dohai repülőtéren a magyar honvédség Falcon 7x típusú bussines jetje. A gépen azonban nem utazhatott a kormányfő, mert ő reggel még Budapesten volt, egy misén vett részt, ahol a Telex másodszor próbálta szóra bírni, ezúttal is hiába.

A honvédségi gépet két OTP-érdekeltségű repülő követte (Csányi Sándor OTP-vezér az MLSZ elnöke is), majd a a NER kedvenc magángépe, a Mészáros Lőrinc-féle Bombardier luxusgép is Katar felé indult Ferihegyről. Azt nem tudni, hogy Orbán rajta volt-e valamelyik gépen, a lapnak egyelőre nem válaszoltak a kérdéseikre.

Annyi biztos, hogy Orbán Dohába utazik, hogy megnézze a most zajló labdarúgó-világbajnokság elődöntőit és döntőjét. Erről Abdulla bin Nasser Al-Dosari, Katar budapesti nagykövete beszélt a múlt héten. A magyar kormányfőnek csütörtökön – amikor meccs szerencsére nem lesz – uniós elfoglaltsága lesz, akkor kezdődik az Európai Tanács ülése. Szombaton és vasárnap ismét a világbajnokság lehet az előtérben, mivel akkor lesz a bronzmeccs, illetve a döntő.

#Belföld#orbán viktor#repülőgép#magánrepülő#katar#világbajnokság

Címlapról ajánljuk