Belföld

Pumped Gabo: Miután az MTA-n jártam, arra gondoltam, mennyire jó, hogy az ország tele van nagyon okos emberekkel

rtl.hurtl.hu

2022. december 12. 17:32

A gond csak az, hogy nem figyelünk rájuk. 

Néhány nappal ezelőtt az rtl.hu is beszámolt róla, hogy egy fenntarthatósági verseny népszerűsítése miatt hívták meg Pumped Gabót a Magyar Tudományos Akadémiára. 

Gabó már akkor is amiatt lelkendezett, hogy mennyi okos ember van az országban, most pedig Instagram-történetben fejtette ki hosszabban a gondolatot.

Múlt héten, miután a Tudományos Akadémián jártam, arra gondoltam, hogy mennyire jó, hogy az ország tele van nagyon okos emberekkel, kutatókkal, tudósokkal, akik tudnak, tudnának megoldást sok súlyos problémára, legyen az klímakérdés vagy emberi dolgok, pszichológia, vagy bármi más. De ezekre az emberekre nem figyelünk. Ebben az is benne van, hogy ezek az emberek nem szereplésmániásak, nincs bennük main character szindróma

– írta, és hozzátette: TikTokot nézünk, mert ott vannak azok, akik figyelemre vágynak, és szeretnek szerepelni. „Ezekre az emberekre figyelünk” – állapította meg. 

Gabó szerint olyan problémák állnak küszöbön, amikre figyelmet kell fordítani, és ezeket a problémák az „okos emberek fogják megoldani, rájuk kell figyelnünk”. 

Nyitókép: RTL

#Belföld#pumped gabo#mta#magyar tudományos akadémia

Címlapról ajánljuk