Belföld

A rendőrség szerint nem bűncselekmény az, ha egy polgármester licitál a falubélije otthonára, majd elküldi a tőle segítséget kérő családot

rtl.hurtl.hu

2022. december 9. 8:10

A bébi polgármester pontosan ezt csinálta, mint kiderült, a hatóságok szerint teljesen jogszerűen.

Augusztus végén az RTL Híradó is foglalkozott azzal a Béb településen történt esettel, amely során a helyi polgármester megvette egy a devizahitele miatt eladósodott négygyerekes család elárverezett házát. A devizahitele miatt eladósodott család korábban hiába kért segítséget Béb község vezetőjétől, és haladékot sem kaptak a kiköltözésre. 


Az 24.hu most azt írja, a rendőrség szerint nem követett el bűncselekményt Brunner Imre, aki mindössze 3 millió forintért jutott hozzá egy házhoz a falujában. A lap információ szerint a nyomozás során a polgármestert ki sem hallgatták, de az is kiderült, hogy maga a falu jegyzője végezte el az értékbecslést.

Pedig az ügyben még büntetőeljárás is indult hivatali visszaélés gyanúja miatt, az indoklás szerint etikai és jogi aggályok is felmerültek azzal kapcsolatban, hogy a polgármester a saját településén egy bajba jutott család házát szerezte meg egy végrehajtási eljárás során, amelynek végén Brunner Imre 3 millió forintos, kikiáltási áron szerezte meg az ingatlant. 

A nyomozás során többek között kihallgatták az előző tulajdonost is, de magát Brunnert nem.

Berki Mónika, az előző tulajdonos a lapnak elmondta, hogy szerinte senki nem mert szembe menni a polgármesterrel. Berkiék azóta egy másik faluba költöztek, de mindennap látják a régi házukat.

Ugyanúgy áll a redőny, ahogyan hagytuk, teljesen elhagyatottan áll a ház

– mondta Berki Mónika, aki az árverés előtt segítséget próbált kérni a polgármestertől, hogy megtarthassák az otthonukat, akár bérleti díj ellenében, de Brunner ebbe nem egyezett bele, mindenképp azt akarta, hogy 30 napon belül költözzenek ki.

Nyitókép: Google Street View

#Belföld#béb#polgármester#licit#lakás#nagycsalád

Címlapról ajánljuk